Noć muzeja: Magija neispričanih priča počinje 20. maja (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

ne propustite

Noć muzeja: Magija neispričanih priča počinje 20. maja (FOTO) (VIDEO)

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd
Objavljeno:

Četrnaesti put za redom Noć muzeja razdrmaće Beograd novim, neotkrivenim prostorima i pričama koje će premijerno biti ispričane 20. maja od 17 do 1, iza ponoći.

Najposećenija manifestacija kulture, tradicionalno treće majske subote, predstaviće program na 67 lokacija, od čega 12 premijernih „VIASAT neispričanih priča“, i 136 dešavanja samo u Beogradu.

foto: Promo

Zemlja partner 14. Noći muzeja, Republika Koreja, premijerno će predstaviti izložbu „Tajno nasleđe“ koja je prošle godine gostovala u depandansu najvećeg muzeja na svetu – Luvru, u Muzeju dekorativne umetnosti u Parizu. Zbog toga će svi oni koji se 20. maja nađu u UK Parobrod, imati jedinstvenu priliku da vide izložbu korejske umetnica He Sun Li, koja je kreirala modele inspirisane hanbokom - tradicionalnom korejskom nošnjom.

Na 50. godišnjicu od objavljivanja u celosti romana „Majstor i Margarita“, Mihaila Bulgakova, u Ruskom domu će biti ekskluzivno predstavljena izložba „Rukopisi ne gore“ o ovom „romanu nad romanima“ i njegovom piscu. Priču će upotpuniti radovi mnogostruko nagrađivane umetnice-fotografkinje, kustoskinje Doma Mihaila Bulgakova iz Moskve, Jelene Martinjik koja samo za tu priliku dolazi u Beograd.

foto: Promo

Ljubitelji psihologije, ali i oni koji su oduvek želeli da saznaju o životu i revolucionarnim učenjima Sigmunda Frojda i Karla Gustava Junga, u Doktorovoj kuli u okviru Noći muzeja dobiće priliku da upoznaju hronologiju njihovih života i stvaralaštva, kabinete u kojima su radili, susret, duboko prijateljstvo, saradnju i razlaz, fotografije njihovih čuvenih pacijentkinja, saradnica i životnih saputnica.

Četrnaesta Noć muzeja obeležava stogodišnjicu Oktobarske revolucije iz ugla zanimljive priče burnih ljubavnih života vođa i revolucionara. Od Lenjina, Trockog, Kastra i mnogih drugih obrađena je tema onih koji su se voleli u svim tačkama dok je svet goreo. Koliko su ljubavnice i ljubavnici revolucionara i revolucionarki svojim poljupcima uticali na tokove revolucije saznaće svi oni koji 20. maja dođu u Parobrod i pogledaju izložbu pod nazivom „Ljubav i revolucija“.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.