Dodir stakla: Savremeno nordijsko staklo u Muzeju primenjene umetnosti
Foto: Promo

izložba

Dodir stakla: Savremeno nordijsko staklo u Muzeju primenjene umetnosti

Izložba traje do 15. marta. Javna vođenja kroz izložbu biće organizovana subotom (18. i 25. februar i 4. i 11. mart) u 12 časova
Objavljeno: 12:04h

Izložba savremenog nordijskog stakla "Dodir stakla" otovrena je sinoć u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu. Posetioci mogu da vide 80 predmeta od stakla koji promovišu nordijski dizajn i proizvođače stakla, prikazujući, u isto vreme, i primer nordijskih zemalja kao uspešan model regionalne saradnje u svim oblastima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dela su proizvedena u 13 poznatih staklara i dizajn studija koji su većinu svojih dela realizovala u saradnji sa vrhunskim umetnicima, arhitektama i dizajnerima.

Na izložbi su svojim ostvarenjima zastupljene staklare: Holmegaard, Architectmade i Lenne Bjerre Design iz Danske; staklare Iittala i Lasismi, kao i Galerija Mafka & Alakoski (za koju se svi predmeti izrađuju u poznatoj fabrici u Riihimäkiju) iz Finske; staklare Hadeland, Gjovik i Magnor i studio Nostetangen Glass iz Norveške; i staklare Maleras, Skrufs i Nybro iz Švedske.

foto: Promo

Autorka izložbe je Lada Ratković Bukovčan, muzejska savetnica Muzeja Mimara, a kustoskinja Milica Cukić, iz Muzeja primenjene umetnosti.

Izložba traje do 15. marta. Javna vođenja kroz izložbu biće organizovana subotom (18. i 25. februar i 4. i 11. mart) u 12 časova. Turu na srpskom jeziku u trajanju od 30 minuta će voditi Jelena Popović, kustoskinja MPU.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.