VIRTUELNO SAŽIMANJE: Jednodnevna izložba Dragana Stojkova u Domu omladine
Foto: Promo

od 19 do 22

VIRTUELNO SAŽIMANJE: Jednodnevna izložba Dragana Stojkova u Domu omladine

Dragana Stojkov izlaže od 1971. od kada je imao više od 60 samostalnih izložbi, a učestvovao je na više od 180 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu
Objavljeno: 12:58h

U Galeriji Doma omladine Beograda u Subota 14. januar, u periodu od 19:00 do 22:00 časa, biće održana Jednodnevna izložba "Virtuelno sažimanje" slikara Dragana Stojkova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Promo

Od ranih radova ostvarenih još tokom tokom uvodnih sedamdesetih godina proteklog veka, a pogotovo nakon okončanja školovanja na venecijanskoj Academia di Belle Arti krajem iste decenije, delo Stojkova se probilo do vršnih pozicija umetničkih aktuelnosti na tadašnjoj velikoj jugoslovenskoj sceni. Eksplicitnim fotorealizmom, ali i fotografijama, polaroidima i kratkim filmovima on je bio među svojevrsnim najavljivačima i akterima rane medijalizacije umetnosti, koja se tokom potonje dve-tri decenije sa raskrsnice vekova i milenijuma, razvila do dominacije univerzalnih razmera.

foto: Promo

Dragana Stojkov je rođen u Somboru. Živi i radi u Beogradu. Accademiu di belle arti diplomirao je 1979. godine. Izlaže od 1971. godine kada je priredio prvu samostalnu izložbu u Novom Sadu. Od tada je održao više od 60 samostalnih izložbi, a učestvovao je na više od 180 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Za vreme studija 1971-1979. bavio se dokumentarnim i kratkim filmom sa kojima je učestvovao na nekoliko festivala na kojima je nagrađivan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.