Kolarac se NE ZATVARA! 30 odsto koncerata rasprodato GODINU DANA UNAPRED!
Foto: Zorana Jevtić

direktorka tvrdi

Kolarac se NE ZATVARA! 30 odsto koncerata rasprodato GODINU DANA UNAPRED!

- Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca traje više od 135 godina, a njena Velika dvorana u 2017. proslavlja 85 godina - ističe Jasna Dimitrijević
Objavljeno: 12:30h

Direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević kaže da se ta institucija ne zatvara i da nije pred gašenjem, i podseća da Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca traje više od 135 godina, a njena Velika dvorana u 2017. proslavlja 85 godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Postoje razna vremena u finansiranju kulture, ali se Kolarac uprkos različitim izazovima nikada nije ugasio niti zatvorio za javnost, pa za to nema razloga ni danas. Platili smo struju i nije tačno da imamo neizmirena dugovanja, imamo nove tepihe koje smo postavili prošlog decembra, nove staze postavljene u velikoj dvorani i verujem da ne treba uznemiravati našu publiku koja je kupila karte za koncerte do kraja ove sezone. Oko 30 odsto koncerata se rasproda u septembru za celu godinu unapred - rekla je Dimitrijević.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Direktorka Kolarčeve zadužbine kaže da su problemi, koje imaju sa infrastrukturom i unapređenjem opreme, identični problemima koje imaju i sve ostale instucije i zgrade koje su stare kao Kolarac.

Prema njenim rečima Kolarac je pre pet godina imao 1,5 miliona dinara mesečno kao redovne dotacije, ali je Zakonom o zadužbinama ta mogućnost ukinuta. I pored toga Kolarac nema negativno poslovanje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.