Vajar Zdravko Joksimović dobitnik Politikine nagrade za najbolju izložbu
Foto: Dado Đilas

najbolja izložba 2016.

Vajar Zdravko Joksimović dobitnik Politikine nagrade za najbolju izložbu

Izložba "Reanimacija umetnika - posle 30 godina" održana je tokom decembra 2016. u Kući legata u Knez Mihailovoj ulici
Objavljeno: 11:14h

"Politikina" nagrada za najbolju izložbu u 2016. godini dodeljena je vajaru Zdravku Joksimoviću za izložbu "Reanimacija umetnika - posle 30 godina" održanu tokom decembra 2016. u Kući legata u Knez Mihailovoj ulici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

O nagradi je većinom glasova odlučio žiri koji je radio u sastavu: Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (predsednik), Radonja Leposavić, istoričar umetnosti, Miroslav Karić, istoričar umetnosti i kustos galerije "Remont" u Beogradu, Anica Vučetić, dobitnica "Politikine" nagrade 2008. i Marija Đorđević, urednik rubrike Kultura u listu Politika.

foto: Dado Đilas

U najužem izboru našla se i izložba Branislava Nikolića „Superstructure“ održana u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Vajar Zdravko Joksimović (1961), profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, predstavnik je umetničkog talasa koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka bio poznat pod imenom "nova beogradska skulptura". U javnosti je njegovo ime poznato i po tome što je autor spomenika Zoranu Đinđiću u Prokuplju, Isidori Sekulić u Beogradu.

Nagrada, koja se sastoji iz povelje i novčanog iznosa, biće uručena na Dan "Politike" 25. januara.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.