Ministar kulture tvrdi: Otvaramo Narodni muzej 10. maja 2018. godine!
Foto: Wikipedia

bolji dani za muzeje?

Ministar kulture tvrdi: Otvaramo Narodni muzej 10. maja 2018. godine!

Vukosavljević naglašava da se i u Muzeju savremene umetnosti takođe radovi odvijaju dobrim tempom, i da se njegovo otvaranje planira za 20. oktobar 2017.
Objavljeno: 13:19h

- Radovi napreduju punom parom, krov je pokriven bakarnim slojem kao što smo planirali, sve se odvija po planu, čak brže od očekivanog tempa i nadam se da će okončanje rekonstrukcije Narodnog muzeja biti krajem januara 2018. godine - rekao je danas ministar kulture Vladan Vukosavljević obilazeći radove na rekonstrukciji Narodnog muzeja u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je izrazio očekivanje da će otvaranje Narodnog muzeja biti u maju 2018. godine. - Po okončanju rekonstrukcije Narodnog muzeja kustosima će biti potrebno nekoliko meseci da postave izložbu i nadam se da ćemo na Dan muzeja, 10. maja, otvoriti naš najznačajniji nacionalni muzej za posetioce. - rekao je on.

foto: Stefan Jokić

- Imao sam sastanak prošlog avgusta sa ministrom kulture NR Kine koji je obećao da će učiniti sve da prva velika međunarodna izložba u rekonstruisanom Narodnom muzeju bude postavka iz kineskog Narodnog muzeja - rekao je ministar. Vukosavljević je naglasio da se u Muzeju savremene umetnosti takođe radovi odvijaju dobrim tempom.

foto: Fonet

- Planiramo otvaranje Muzeja savremene umetnosti 20. oktobra 2017. godine budući da je to dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Na taj dan je otvoren Muzej savremene umetnosti 1965. godine - kazao je Vukosavljević.

Direktorka Narodnog Muzeja Bojana Borić Brešković je naglasila da tim Narodnog muzeja intezivno radi na stalnoj postavci i da će muzej zadržati raspored postavki koje su diktirane izložbenim prostorima. U atrijumu će biti arheološka postavka, na koju se nadovezuje srednji vek, pa potom umetnička dela 18. 19. i 20. veka i zatim kolekcija strane umetnosti.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.