Inspiracija sa pirotskih ćilima: Izložba dečjih radova Etnološka baština
Foto: Promo

u Konaku kneginje Ljubice

Inspiracija sa pirotskih ćilima: Izložba dečjih radova Etnološka baština

Polaznici radionica upoznali su se sa slikarskim tehnikama crtanja karakterističnih etno ukrasa na pirotskim ćilimima i radili su motive etno kolaž papirom
Objavljeno: 11:50h

U Amamu u Konaku kneginje Ljubice postavljena je izložba dečjih radova nastalih kroz ciklus dečjih radionica "Etnološka baština", koji će posetioci moći da pogledaju do 9. januara!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Deca predškolskog uzrasta bojila su unapred pripremljene predloške šara i motiva sa čuvenih pirotskih ćilima. Specijalni gosti na ovim radionicama bili su predškolci iz vrtića "Majski cvet".

foto: Promo

Polaznici radionica iz trećeg i četvrtog razreda upoznali su se sa slikarskim tehnikama crtanja karakterističnih etno ukrasa na pirotskim ćilimima i radili su motive etno prepleta sa kolaž papirima.

foto: Promo

Svoje viđenje etno šara i prepleta na radovima u kolaž tehnici dali su đaci iz OŠ "Stari grad". Polaznicima radionica iz starijih razreda demonstrirana je tehnika tkanja na malom razboju, a potom su oni sami izrađivali konkretne predmete uz usvajanje osnovnih tehnika tkanja (svako dete dobilo je unapred pripremljen ram sa potkama i različite vunice).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.