BATINA UDOVICA OTKRIVA  KAKAV JE NJEN MUŽ ZAISTA BIO: Punila sam kadu jer nisam znala gde više da stavljam cveće, mnogo sam se ljutila na njega...(VIDEO)
Danilo Bata Stojković, Foto: Printscreen

godišnjica smrti velikana

BATINA UDOVICA OTKRIVA KAKAV JE NJEN MUŽ ZAISTA BIO: Punila sam kadu jer nisam znala gde više da stavljam cveće, mnogo sam se ljutila na njega...(VIDEO)

Bata nas je napustio na današnji dan pre 16 godina i za sobom ostavio suprugu Olgu koja će se zauvek prisećati ljubavi i topline koju joj je ovaj glumački velikan pružao tokom tridesetpetogodišnjeg braka

Objavljeno:

Glumački velikan Danilo Bata Stojković, koji je sa podjednakom lakoćom iznosio svaku ulogu, bio je brižan suprug posvećen preko tri i po decenije samo jednoj ženi.

Njegova udovica Olga Stojković ostala je do poslednjeg trenutka sa svojim saputnikom i predstavljala mu najveći oslonac tokom borbe sa bolešću. Bata je operisan devet puta, a do zadnjeg dana nije hteo da se odrekne glume, iako su mu lekari uporno zabranjivali bilo kakav angažman.

Njegov odlazak rastužio je sve, od supruge, kolega i prijatelja do običnih ljudi. Neki su ga znali sa televizije, a drugi su imali tu čast i da ga sretnu i razmene po koju reč s njim.

Međutim, samo jedna žena zna kakav je on istinski bio: - Za njim su najviše žalili ovi na Kaleniću zato što je kupovao od srca. Dođe i kaže: Daj sto crvenih i još sto žutih ruža, a taksisti mu pomažu da mi ih donese. Punila sam kadu jer nisam znala gde više da stavljam cveće i mnogo sam se zbog toga ljutila na njega. Prodavci su o njemu pričali i za novine kad su čuli da je umro: E, nema nama više ko na sefte… Njegov otac bio je dobar trgovac, pa je od njega svašta naučio. Recimo, kad sam ga vozila odnekud, pa prođemo pored nekog kamiona, a on kaže seljaku: Daj mi tu lubenicu s vrha. Ovaj ga pogleda i odgovori mu: Ajde bre, Stojkoviću, gde da ti skidam tu s vrha, evo ti ova. A on mu odgovori da neće tu jer ima deset kilograma i sto grama, nego hoće onu od jedanaest. Seljak ga gleda i promrmlja: Šta ti glumac znaš, ali mu ipak skine onu koju želi. Kad je stavi na kantar, on pokaže tačno jedanaest kilograma. Umeo je da oceni i bio je nepogrešiv. Sa prijateljima je išao da im pomogne oko kupovine praseta za slavu zato što je znao da odabere. Kažu prodavci: Ajde uzmi, sveže je, a on im odbrusi: Neću, vadio si iz zamrzivača. Sve je video, imao je osećaj za takve stvari - ispričala je u intervju za Glossy Batina udovica pre tri godine.

Takođe, u istom intervjuu pojasnila je i kakav je bio kao suprug: - Bio je jako tradicionalan, potekao je iz patrijarhalne porodice i kod njega se znao red. On je bio zadužen da obezbedi da imamo dovoljno para i da sve bude kako treba, a domaćici je prepuštao da radi svoj posao. Ono što bi zaradio donosio je u kuću i kada bi mu zatrebao novac, tražio je da mu ga dam. Nije hteo da uzme sam nego bi jurio mene. Kažem mu, tu ti je u kuhinji, u fioci, ali jok, nije hteo da uzme. Poštovao je red, starije i porodica mu je bila najvažnija. E sad, to što je mnogo igrao, išao tamo-ovamo i dolazio u zoru, to ide u rok službe. I ja sam radila u pozorištu, pa mi je sve to bilo poznato, ali poneki put sam bila i ljuta. Sedi sa društvom, a ja sve s osmehom pravim palačinke - rekla je tada Olga.

Bonus video

Stefan Nemanjić je čitateljkama Espresa poželeo srećan 8. mart

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.