NIJE SAMO GLOGOVAC! Četiri OGROMNE LEGENDE su nas napustile na današnji dan!
Na današnji dan nije preminuo samo Nebojša Glogovac, Foto: Nebojša Mandić

prokleti 9. februar

NIJE SAMO GLOGOVAC! Četiri OGROMNE LEGENDE su nas napustile na današnji dan!

Velika tuga...

Objavljeno:

Nebojša Glogovac preminuo je jutros posle teške bolesti, a 9. februar ostaće zabeležen kao jedan od najtužnijih datuma za srpsku umetnost i šoubiznis.

Milovan Ilić Minimaks preminuo je 2005. godine, posle duge i teške bolesti. Postao je poznat kao voditelj radio programa "Minimaks" koji se emitovao na Radio Beogradu sedamdesetih godina prošlog veka i vikendom je zabavljao slušaoce.

Njegova poznata najava emisije bila je "Minimum govora - maksimum muzike", a svi ga pamte kao nekonvencionalnog voditelja koji je pored klasične najave uvek ubacivao viceve, doskočice i džinglove. Pamtićemo njegove emisije "Maksovizija", "Nedelja kod Minimaksa" i "Fonto". Iza sebe je ostavio troje dece: Anu, Vladimira i Igora.

Na današnji dan 2008. godine estradu je potresla smrt pevača Tomislava Čolovića. Pevač koji je na estradi bio od ranih sedamdesetih godina proslavio se pesmom "Mali mrav" koja je dostigla milionske tiraže. Rođen je u Kraljevu 1949. godine gde je i preminuo od posledica infarkta koji je doživeo u jednoj kraljevačkoj kafani. Snimio je desetinu albuma za PGP RTS i većinu pesama je komponovao sam.

Slobodan Boba Stefanović bio je srpski pevač i kompozitor domaće zabavne muzike i jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske pop scene. Rođen je 1946. godine u Molerovoj ulici na Čuburi. Bio je član poznatog sastava "Zlatni dečaci". Njegova muzika oduševila je sve fanove filma "Lajanje na zvezde", a uz pesmu "Obriši suze, draga" mnogi zaljubljeni i dan danas plešu. Oko petnaestak godina držao je školu pevanja, a poslednje godine pred smrt proveo je slikajući. Umro je u Beogradu na današnji dan 2015. godine.

BONUS VIDEO:

A U BEOGRADU...MUK!!! Nema više Nebojše Glogovca!

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.