Glumila je u PORODIČNOM BLAGU, bila u vezi sa muzičarem koji se lečio od HEROINA, a ovako danas izgleda ČKALJINA UNUKA! (FOTO)
Jovana je od malena gajila ljubav prema glumi, Foto: Printscreen/Facebook/ Jovana Petrovic

talentovana na dedu

Glumila je u PORODIČNOM BLAGU, bila u vezi sa muzičarem koji se lečio od HEROINA, a ovako danas izgleda ČKALJINA UNUKA! (FOTO)

Da im je glumački talenat porodičan, svedoči činjenica da su čak tri generacije Petrovića izvanredni glumci

Objavljeno:

Kada joj je deda preminuo imala je 30. godina, a od njega je Jovana, unuka Miodraga Petrovića Čkalje, mnogo toga naučila. Danas ima 44. godine i neverovatno podseća na legendarnog glumca.

U trenucima dok se snimala kultna serija "Kamiondžije", pored velikog uspeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane.

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet. Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi.

Ona je sa svega četiri godine znala da želi da stane pred kamere.

- E pa mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim - rekao je Čkalja jednom prilikom u šali, a Jovana koja je izjavila da će biti "filmska glumica i ništa drugo" potvrdila je tada dedine reči uz rečenicu:

- I uvek sve odlično napiše, za čistu peticu - objasnila je tada Jovana.

Ona je sa svega osamnaest godina uplovila u svet glume gde je ostala do danas.

Odigrala je više od dvadeset uloga, a jedna od možda upečatljivijih jeste u seriji "Porodično blago" gde glumi sudsku službenicu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za "Kolo Srpskih sestara".

- Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere - rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.

Privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa kolegom Igorom Pervićem, koji se nekoliko meseci pre njihove veze razveo od Jelene Tinske.

Domaćoj javnosti predstavio se sa 33 različite uloge, ali najviše pažnje skrenuo je na sebe ženidbom s Jelenom u zemunskom restoranu „Reka”. Takođe, bio je jedan od retkih umetnika koji je priznao svoja iskustva s drogom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.