POSLE SKANDALA U AUDICIJI OGLASIO SE I GLUMAC! Monolog o Srebrenici je deo predstave i svi su mu aplaudirali (VIDEO)
Foto: Printscreen

sporni delovi manifesta

POSLE SKANDALA U AUDICIJI OGLASIO SE I GLUMAC! Monolog o Srebrenici je deo predstave i svi su mu aplaudirali (VIDEO)

Prema pisanju beogradskih medija, glumac je iskoristio priliku na sceni kako bi citirao delove svog manifesta "Bosna, moja jedina domovina" napisanog 1993. godine u BiH

Objavljeno: 17:06h

Gostovanje kultne sarajevske predstave "Audicija" sa originalnim glumačkiom postavom juče je upriličeno u Sava centru, i iako je posle 33 godine ponovo oduševilo Beograđane, kod nekih je izazvalo revolt, a sve zbog govora jednog od glavnih glumaca Emira Hadžihafizbegovića.

Organizatori, međutim, tvrde da nikakvog skandala nije bilo i da rođeni Srebreničanin nije izgovorio ništa uvredljivo, te da je publika dugo aplaudirala i vraćala ekipu na bis.

Hadžihafizbegović je, prema pisanju beogradskih medija, iskoristio priliku na sceni kako bi citirao delove svog manifesta "Bosna, moja jedina domovina" napisanog 1993. godine u BiH. Istog onog u kome veliča Nasera Orića, ističe svoje učešće u ratu i srebreničko poreklo.

foto: Printscreen

S druge strane, popularni glumac napominje da je u tranformaciji na sceni navukao kožnu jaknu i kapu, okrenuo se prema publici i nastavio sa predstavom, kao što je to slučaj na sceni u bilo kom gradu gde je igrana "Audicija".

"Dobio sam frenetičan aplauz nakon što sam izgovorio monolog koji je deo predstave. Govorio sam o bogatstvu i prednostima multikulturalnog zajedničkog života u Bosni i Hercegovini. Ljudi su tada aplaudirali i nijednog momenta nisam primetio da bilo ko negoduje iz publike" kazao je Hadžihafisbegović.

foto: Printscreen

Da podsetimo, "Audicija" je predstava nastala u decembru 1984. godine kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu kod profesora Bore Stjepanovića.

Prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni OBALA, a ubrzo je doživela Ex-Ju turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi, a u njoj još glume Admir Glamočak, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić.

Sporni manifest poslušajte ovde:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.