TEŠKA SUDBINA: Sve ih je pokosila NAJTEŽA BOLEST, a njihova borba bila je za divljenje!  (FOTO)
Foto: Fonet, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

velike legende

TEŠKA SUDBINA: Sve ih je pokosila NAJTEŽA BOLEST, a njihova borba bila je za divljenje! (FOTO)

Opaka bolest kao što je karcinom uzela je mnoge živote. Ova nedaća nije zaobišla ni predstavnike naše javne scene koji su uz veliku borbu izgubili bitku sa njom

Objavljeno:

Neke od najvećih zvezda koje su svojim talentom uveseljavali sve nas izgubili su bitku s opakom bolešću i to prerano.

Bard srpskog glumišta Zoran Radmilović preminuo je na Prvoj hiruškoj klinici u Beogradu od ekspanzije karcinoma jetre za koji je saznao samo godinu dana ranije. Nije želeo da se predaje sve do poslednjeg trenutka dok nije morao da legne u bolnički krevetu u kojem je proveo mesec dana.

Kolege koje su ga tada posećivale govorile su kako se bukalno prepolovio. Njegova ćerka Ana preminula je u februaru ove godine, ali se u javnosti često prisećala kako je izgledao poslednji dan njenog oca koji je umro u 52. godini.

- Kajala sam se što se na onom stepeništu nisam zadržala duže, zauvek ako treba. Što sam na kraju izašla iz njegovog zagrljaja, strčala niz stepenište i izašla u neki svet, život bez veze, glup život i još gluplji svet bez njega. Kajala sam se što ga nisam prepoznala kada je spavao u bolničkom krevetu, mršav i sasvim sed, za mesec dana sasvim nestao, što nisam ušla, zagrlila ga, legla kraj njega kao uvek pre, možda bi se probudio, ozdravio čak -napisala je novinarka i pisac Ana Radmilović dirljivo u svojoj drugoj knjizi "Kad je svet imao brkove".

foto: Printskrin/Youtube/yugosound

Marinko Madžgalj

Od trenutka kada je saznao da boluje od raka pankreasa glumac Marinko Madžgalj nije želeo da se pojavljuje u javnosti. Sredinom 2015. godine konstatovana mu je ova opaka bolest, a godinu dana kasnije zauvek je napustio ovaj svet. Iako je jako želeo da dočeka 39. rođendan, to ipak nije uspeo. Ni u poslednjim danima ga nije izdavao duh, pa je čak medinsko osoblje KBC Bežanijska kosa gde je glumac bio do poslednjeg dana govorilo kako ih je svojim humoron i šalama zabavaljo.

foto: Dragan Kadić

Dona Ares

Pevačica Azra Kolaković poznatija kao Dona Aresa preminula je nakon tri godine borbe sa rakom u rodnom Bihaću. Dugo je vodila bitku sa najtežim tipom karcinomom dojke, a njeni pratioci putem društvenih mreža mogli su da prate njen tok lečenja.

Ni u jednom trenutku se nije predavala već je isključivo sa osmehom i pozitivnom energijom bodrila sve ljude koji su joj pisali da vode istu bitku. Nakon lečenja u Danskoj, ona se vratila u Bosnu i samo dva dana po povratku zauvek zatovrila oči. Pevačica je napustila ovaj svet u 41. godini života.

foto: Dragana Udovičić

Ljubiša Samardžić

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić do poslednjeg atoma snage se borio da dobije bitku za karcinomom koji je zahvatio njegov mozak. U institutu za hematologiju u Beogradu provodio dane i čak nekoliko puta je uspeo da prebrodi najgore trenutke.

Kada su svi očekivali da će Smoki izaći kao pobednik, to se nije dogodilo. Zauvek je napustio ovaj svet u 81. godini života, a skoro godinu dana se borio. Njegova supruga Mira koja je sa njim provela više od pola veka života, kaže da je sa Ljubišinom smrću otišlo sve ono što je ona imala.

foto: Dado Đilas

Usnija Redžepova

Pevačica narodne muzike Usnija Redžepova vodila je bitku sa karcinomom pluća koji nije uspela da dobije. Kako bi se izlečila, odlazila je u brojne države i pokušavala da pronađe spas, ali njeno srce je prestalo da kuca u 69. godini. Nekrunisana kraljica južnjačkog melosa je gotovo tri godine vodila bitku sa ovom opakom bolešću. Po sopstvenoj želji, sahranjena je u rodnom Skoplju, pored svoje braće, sestara i roditelja.

foto: Fonet

Irena Mičijević

Vest koja je nedavno šokirala javnost, jeste da je glumica Irena Mičijević preminula iznenada nakon kraće bolesti. Tek nakon njene smrti otkriveno da je umrla usled karcinoma limfinih žlezda. Nakon što je iz Lonodnona stigla u Srbiju, preminula je svega dvadeset četiri sata posle dolaska. Nikada za medije nije govorila o bitki koju je vodila za život deset meseci.

foto: Printscreen

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.