KO KRIJE UBICE LEGENDE SRPSKE GLUME? 17 godina kasnije ovi nacisti su i dalje na slobodi i divljaju!
Foto: Jelena Vučetić, Printscreen Youtube

da se ne zaboravi

KO KRIJE UBICE LEGENDE SRPSKE GLUME? 17 godina kasnije ovi nacisti su i dalje na slobodi i divljaju!

Ovaj zločin do dana današnjeg nije rešen

Objavljeno:

Čuveni glumac Dragan Maksimović platio je glavom svoju tamniju put. Do smrti ga je pretukla grupa skinhedsa, navijača Rada, posle utakmice njihovog kluba sa Obilićem i gubitka meča.

TABLA NA ZELENJAKU KRIJE TRAGEDIJU: Glumca su ubili jer su mislili da je ROM, a ubice 16 GODINA nisu pronađene!

Dragan je neposredno pre kobnih batina, tog 17. novembra 2000. godine u pivnici bio sa jednim rođakom kada je u lokal upala grupa navijača Rada.

Poznati glumac napadnut je u nekadašnjem restoranu "Beli grad" naočigled brojnih svedoka i prolaznika na Zelenom vencu, u centru prestonice.

Gazda kafane, kao i ostali očevici napada, kako su mediji tada pisali, ni u jednom trenutku nisu pokušali da prekinu zversko prebijanje Makse, koji je bio dugogodišnji astmatičar, dijabetičar i sveže operisan od katarakte. U trenutku napada ni sam glumac se nije suprotstavio grupi huligana, trudeći se da sačuva operisano oko.

foto: Printscreen/Youtube

Sa teškim povredama prebačen je u bolnicu, gde je 4. februara, posle nešto više od dva meseca i uprkos borbi lekara za njegov život, podlegao povredama.

foto: Printscreen/Youtube

Ono što je ostalo upamćeno, a o čemu su mediji takođe pisali tada je to da je Maksimović do smrti odbijao da identifikuje napadače. Zahtevao je, kako je objasnio, "da se ovi mladi ljudi ne hapse".

I njega želja se ostvarila.

Iako je policija ubrzo nakon monstruoznog ubistva imala operativne podatke da ga je pretukla grupa skinhedsa, navijača Rada, oni do dana današnjeg nisu privedeni pravdi.

Ovaj zločin do dana današnjeg, 17 godina kasnije, nije rešen.

Kako su prošle godine prenele Novosti, iz policije kažu da se ovi slučajevi ne zaboravljaju.

foto: Printscreen/Youtube

- Za policiju ovakvi zločini ne zastarevaju niti se guraju u fioku. Strpljivo se prikupljaju informacije i dokazi. Sve je veoma dugo trajalo jer su Maksimović i svedoci, iz nekog razloga, odbijali saradnju sa policijom. Pojavili su se neki novi elementi tog slučaja, što bi moglo ubrzo da dovede i do njegovog razrešenja.

Ipak, ni danas, godinu dana nakon ovog saopštenja iz MUP-a, ubice glumca Dragana Makismovića i dalje šetaju slobodno, i bez ijednog dana zatvora zbog brutalnog ubistva koje su počinili.

Njegove ubice i dalje divljaju na slobodi.

Do tada, jedino što ostaje da nas podseća na strašnu sudbinu koju je on doživeo jeste spomen-ploča na mestu na kojem je ubijen, a koja je postavljena 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je, u pismu gradskim vlastima, ukazao da je Maksimović iz nekog razloga zaboravljen, a njegov strašan kraj zataškan, te da ubice nisu privedene pravdi.

foto: Jelena Vučetić

Najznačajnije uloge

Tokom 25 godina filmske karijere odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga. Nakon završenog fakulteta, postaje stalni član Narodnog pozorišta u kome je odigrao zapažene uloge u predstavama “Sarajevski atentat”, “Mandragola”, “Britanik”, “Lenjin, Staljin, Trocki”, “Ribarske svađe”. Igrao je u filmovima “Petrijin venac”, “Šmeker”, “Vreme čuda”, “Poslednji krug u Monci”, “Rane”, “Nož”, “Mi nismo anđeli”, “Crni bombarder”, “Lepa sela lepo gore”, kao i u serijama “Otpisani”, “Duvanski put”, “Otvorena vrata”, “Gore dole”…

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.