Kad su mu rekli da ima još 3 MESECA ŽIVOTA uradio je nešto za šta malo ko zna! Marinko Madžgalj bio je neverovatan čovek! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

danas bi napunio 39 godina

Kad su mu rekli da ima još 3 MESECA ŽIVOTA uradio je nešto za šta malo ko zna! Marinko Madžgalj bio je neverovatan čovek! (FOTO)

Posle teške borbe sa opakom bolešću, čuveni glumac napustio nas je 26. marta 2016. godine, u 38. godini života

Objavljeno: 19:12h

"Večiti dečak" Marinko Madžgalj, kako su ga zvali prijatelji i kolege, danas bi napunio 39. godina. Rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru gde je odrastao.

Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je jednako uspešan i kao pevač i voditelj.

2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija.

Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a on ih je iskoristio do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti taj čin jedva izdržao.

Veliku pažnju javnosti privlačila je i njegova ljubav sa koleginicom Dubravkom Mijatović. Par se upoznao sredinom juna 2007. godine na koktelu povodom snimanja filma „Na lepom plavom Dunavu“. Romansu su u početku krili, ali ljubav je bila sve jača, a nakon godinu i po dana veze Marinko je zaprosio Dubravku, a sudbonosno "da" izgovorili su na tajnom venčanju. 19. novembra 2009. dobili su ćerku Saru.

Madžgaljeva smrt duboko je potresla njegove kolege, koji i dalje ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom. Kada su prošle godine saznali za smrt prijatelja oprostili su se od njega najdirljivijim rečima.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.