TUGOVALA JE GODINAMA: Jedna od najlepših i najboljih srpskih glumica iza osmeha krije tešku patnju! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

nosi veliki bol

TUGOVALA JE GODINAMA: Jedna od najlepših i najboljih srpskih glumica iza osmeha krije tešku patnju! (FOTO)

O njenoj filmskoj lepoti pisali su mnogi, a gde god da se pojavi, niko ne ostaje ravnodušan

Objavljeno:

Tanja Bošković je prava dama jugoslovenskog glumišta. Otmena i lepa i u 65. godini zrači, a kako kaže, jedino u životu što nije znala jeste da se uda.

Tanja je rođena u Beogradu, živela je u Aranđelovcu do svoje sedamnaeste godine, a potom u Beogradu, kratko vreme i u Njujorku. Otac Velizar je bio direktor gimnazije i profesor književnosti, kao i majka Ivanka.

Tokom 1974. godine glumila je u "Košavi" a onda su se uloge nizale u poznatim ostvarenjima. Uvek je na poseban način davala sebe i ulozi koju je tumačila otkidala komadić svoje individualnosti.

foto: Damir Dervišagić

- Osobina da kažem sve što mislim moja je različitost u odnosu na mnoge. To je navika koja ide iz kuće, način ophođenja koji nam je zadat. Imala sam svoj svet i u njemu sam uvek obarala ruke s jačima, nikada sa slabijima. Roditelji su nas učili da misli iskazujemo argumentovano, pa ako je naš argument valjan i jači, mi bi smo pobedile. Isto sam radila ja sa svojom decom, ali pošto sam ih odgajila sama, oni su bili u prednosti i pobeđivali me. S druge strane, naučili su da jedno drugom drže stranu, budu ujedinjeni u stavovima i to je jedna od najvažnijih stvari koju su poneli iz kuće - rekla je ranije za "Gloriju" Tanja Bošković koja ima sina Đorđa i ćerku Lanu koja je dobila iz veze sa rediteljem Dejanom Karaklajićem.

Mogla je da bira muškarce, ali se vodila emocijama koje su brzo prelazile u prijateljstvo. Kaže da nije imala sreće kada je emotivni život u pitanju.

foto: Printscreen/ Facebook/ Tanja Bošković

- Zaljubljivala sam se strahovito, ali nisam imala sreće. Bog mi nije dao talenat da napravim veze, umela sam samo da budem prijatelj. Drugo, imala sam primer svojih roditelja, ništa ispod toga mi nije bilo dovoljno dobro - priča Tanja i priseća se momenta kada joj je legendarni Bogdan Tirnanić jednom rekao: "Pola Beograda je zaljubljeno u tebe, a ti sediš i štrikaš!".

- Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života - objašnjava glumica i dodaje:

- U partnerskoj ljubavi imam slabo iskustva. Ja sam zaista zaljubljena u pozorište. Jednom kad sam prosila jednog od svojih momaka, odbio me je rečima da sam ja udata za pozorište i da i ne pokušavam da se udajem. Dobro sam ga shvatila i iz toga izvukla naravoučenije. Nisam se mnogo ni petljala s tim. Celo svoje srce, svu svoju emocionalnost mogla sam da zaposlim u pozorištu i na filmu, i više mi ništa drugo nije bilo ni potrebno - ispričala je Tanja u jednom intervjuu.

Samo za jednim pati.

- Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela - bila je iskrena Tanja.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.