SARAJEVO SKANDIRALO OLIVERU STOUNU NA CRVENOM TEPIHU! Prošetala se i Lepa Brena i to u kakvom društvu!
Foto: Reuters

počeo festival

SARAJEVO SKANDIRALO OLIVERU STOUNU NA CRVENOM TEPIHU! Prošetala se i Lepa Brena i to u kakvom društvu!

Istaknuti američki režiser i trostruki oskarovac Oliver Stone prošetao je večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i izazvao ovacije, gde su ga dočekali brojni ljubitelji sedme umetnosti iz BiH, regije i sveta

Objavljeno: 20:55h

Poklonici njegovih kultnih filmskih ostvarenja ovacijama su pozdravili čoveka koji je ostavio jedan od najvećih uticaja na kulturu u svetu.

Prilikom šetnje na prepunom festivalskom trgu, mnogi su dozivali Stouna u želji da dobiju njegov autogram ili se rukuju s njim. On se strpljivo fotografisao s fanovima, davao autograme i odgovarao na novinarska pitanja.

Uoči dodele nagrade Počasno Srce Sarajeva, Stoun je podsetio da je bio u Sarajevu 2000. godine te da je tada vidio razrušen grad koji se sada izgradio i razvio.

- Čuo sam da nagrada Počasno Srce Sarajeva predstavlja osećaje ljudi i jako sam počastovan što ću dobiti tu nagradu - rekao je Stoun.

Na pitanje zbog čega se bavi društveno angažovanim filmovima, Stoun je rekao kako mu je to u prirodi da je odrastao naučen da traga za istinom. Stune je radio i intervju sa Putinom što je privuklo pažnju publike u celom svetu.

foto: Fonet

- Cilj mog intervjua bio je raditi na miru između dve zemlje. Želeo sam da Amerikanci čuju i razumiju šta Putin govori jer se on ne predstavlja na pravi način na Zapadu. Teško je dopreti do zapadno-američkog uma. Putin je iskren čovek kojeg jeste briga za odnose s SAD i vrlo sam impresioniran njime - rekao je Stoun.

Istakao je kako je upoznao i Trumpa koji, za razliku od Putina, nije dovoljno iskusan, ali je pametan i razumeje se u mnoge stvari.

- Nervozna su vremena, videćemo šta će biti - zaključio je Stone odgovarajući na pitanje od koje zemlje nam preti veća opasnost.

Takođe, i muzička ikona bivše Jugoslavije Lepa Brena prošetala je večeras crvenim tepihom i svojim elegantnim izgledom donela dašak Holivuda na 23. Sarajevo Film Festival.

foto: Marina Lopičić

Brena je stigla u pratnji sarajevskog glumca Emira Hadžihafizbegovića s kojim je imala saradnju na svojim filmovima koji su pre ratnih dešavanja bili veliki hit.

- Ovo je prelepo veče i sretna sam što sam na 23. rođendanu SFF. Velika je privilegija prošetati ovim crvenim tepihom - kazala je Brena.

Istakla je kako mnogo voli gledati filmove i da je to porodična tradicija.

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.