PORED SLAVNIH GLUMACA, NAŠAO SE I JEDAN MINISTAR! Vulin na setu serije Nemanjići (FOTO)(VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane

prisustvovao snimanju

PORED SLAVNIH GLUMACA, NAŠAO SE I JEDAN MINISTAR! Vulin na setu serije Nemanjići (FOTO)(VIDEO)

„Nemanjići - rađanje kraljevine“ televizijska je serija čije se premijerno prikazivanje očekuje krajem ove godine

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas set serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“ u reprezentativnom objektu Garde Vojske Srbije lovištu „Dobanovci“.

- Uloga javnog servisa mora da bude očuvanje naše istorije, očuvanje našeg pamćenja, našeg trajanja. Narodi koji mogu mnogo manje da se oslone i pozovu na svoju istoriju imaju značajnije odgovore u vremenu u kome mi živimo, nego što smo mi – izjavio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, javni servis treba da bude taj koji će da okupi ostale nacionalne institucije, kakva je i Vojska Srbije da daju svoj doprinos i da budućim generacijama ostavimo istorijsko viđenje, ali istorijsko viđenje iz naših očiju, istoriju kako smo je mi doživeli, istoriju kakva ona jeste, koja treba da prenese poruku narodu kakav je bio i narodu kakav može da bude.

foto: Ministarstvo odbrane

- Ja sam zahvalan javnom servisu RTS-a što je učinila ovaj veliki napor, ali sam isto tako siguran da će građani Srbije umeti da cene sve institucije koje su dale svoj maksimalni doprinos da se vreme Nemanjića oživi pred nama, ali ne samo zato što je vreme Nemanjića, već da se temeljne vrednosti, koje su još tada nastale, koje nas i danas određuju, prikažu baš pred ovom generacijom, da znamo odakle smo pošli i da bi znali kuda idemo – naglasio je ministar Vulin.

Ministar odbrane, u pratnji glavnog urednika kulturno-umetničkog i dokumentarnog programa RTS Nebojše Bradića i zamenika komandanta Garde Vojske Srbije pukovnika Željka Gavrilovića obišao je mesto snimanja i fundus srednjovekovnog oružja i kostima koji se koriste u scenama.

foto: Ministarstvo odbrane

„Nemanjići - rađanje kraljevine“ televizijska je serija čije se premijerno prikazivanje očekuje krajem ove godine, povodom obeležavanja 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Reč je o najvećem produkcijskom poduhvatu u istoriji srpske televizije, budući da je za nju angažovano 218 glumaca i 2.700 statista. Serijalom, koji će obuhvatiti dva veka vladavine srpske srednjovekovne dinastije, obeležava se 800 godina od nastanka Srpskog kraljevstva i krunisanja Stefana Prvovenčanog. Projekat nastao u režiji Marka Marinkovića, a po scenariju Gordana Mihića, producira Radio-televizija Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane

Uloga Stefana Nemanje poverena je Mladenu Neleviću, njegove supruge Ane Nemanjić − Dubravki Mijatović, njihove sinove Stefana Prvovenčanog, Vukana Nemanjića i Rastka Nemanjića − Svetog Savu, igraju Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović, a prvu srpsku kraljicu, mletačku princezu, Anu Dandolo tumači Sloboda Mićalović. Serija je snimana na 240 lokacija širom Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.