OTKRIVAMO! Evo kad stiže legendarno ostvarenje Kamerona - AVATAR 2!
Foto: Printscreen

POSLE DOSTA ČEKANJA

OTKRIVAMO! Evo kad stiže legendarno ostvarenje Kamerona - AVATAR 2!

Iako se čini da je 2009 godina bila jako davno, pokušajte da se setite onog filmskog fenomena po imenu Avatar, filmskom ostvarenju Džejmsa Kamerona koji i dan danas drži rekord gledanosti

Objavljeno: 14:33h

Još od tada reditelj nam je obećavao drugi deo, zatim treći i četvrti deo. Sve do danas to je izgledalo kao prazna priča, ali Kameron je ispunio obećanje i izgleda da nastavak samo što nije stigao.

Otkrivamo vam sve što treba da znate dok nestrpljivo iščekujete da se vratite u predeo vanzemaljaca -Pandora.

Avatar 2: Kada će konačno biti dostupan?

Priča o nastanku Avatara 2 ( što mu verovatno neće biti ime) zapravo nedopustivo kasni. Nakon sedam godina spremanja, bilo je očekivano da će snimanje konačno početi u Aprilu 2016, ali to se nije dogodilo.

Avatar i njegovi nastavci su još u fazi pre-produkcije. Međutim, u januaru 2017 objavljeno je da je početak snimanja zakazan za avgust 2017. Hm, da li ? U to ćemo poverovati kada se budemo uverili svojim očima, ali sigurni smo da kada snimanje konačno krene, novo filmsko ostavarenje Avatara će naleteti na nas munjevitom brzinom. "Stvar je u tome, što moj fokus nije na Avataru 2. Moj fokus je na Avataru 2,3,4 i eventualno 5. Upravo tako mu pristupam. Svi nastavci će biti podjednako razvijeni", izjavio je Kameron za "Daily Beast".

"Upravo sam završio scenario za Avatar 5. Sada započinjem proces aktivnih priprema. Radiću sa glumcima na snimanju u avgustu, tako da mi je svaki dan počev od danas do avgusta bukiran produkcijskim obavezama.

foto: Printscreen

Avatar 2 datum premijere: Nekada, nekako

Najpre je planirano da film bude premijerno prikazan u decembru 2014, da bi treći nastavak došao posle godinu dana tj. u decembru 2015, što se naravno nije dogodilo. Nakon što je i četrvti film bio u planu, ipak su se opredelili da premijera bude u decembru 2016, 2017 i 2018. Potom, u januaru 2015 objavljeno je da je ipak decembar 2017 rezervisan za nastavak Avatara, na šta je Kameron izjavio da je pisanje scenarija odgovorno za ovo dugo čekanje.

No, priča se tu ne završava. Ovog januara, Avatar 2 ponovo je odložen, a predpostavlja se da je razlog tome Star Wars Epozoda 8 koja će nastupiti od maja do decembra 2017. Delovalo je kao da je konačan datum 21. decembar, 2018, nakon što je 20th Century Fox rezervisao ovaj datum za neimenovani "Lightstorm project"- kako je naziv Kameronove produkcijske kuće. Međutim, Kameron je opovrgnuo ovu tvrdnju, tako da je sada zaista neizvesno kada će film ugledati svetlost dana.

Iz priloženog može se primetiti da je reditelj bio krajnje neodgovoran.

" Bitna stvar za mene nije kada film izađe, već proces njegovog nastajanja", izjavio je reditelj za Variety. "Voleo bih kada bi nastavci Avatar bili puštani u najmanjem mogućem vremenu. Ako obećam da će nastavka izaći do Božića, onda ću se potruditi da ispunim svoje obećanje."

U redu onda ...

foto: Printscreen

Zoe Saldana ponovo će se naći u ulozi princeze Nejriti, a Semjuel Vorington i u nastavku tumači Dzejka Salija. Sci-fi boginja Sigurnej Viver i negativac Stefan Lang takođe učestvuju u nastavku, iako su njihovi likovi umrli u prvom delu.

Kameron je istakao da će nastavak imati "porodično- zatvorsku" tematiku, šta god to značilo. Najavio je još i da će svaki nastavak biti film za sebe, u slučaju da spadate u ona 3% koji nisu gledali prvi deo. Smešten par godina nakon događanja u prvom delu, Sali je sada poglavica, a Nejriti velika sveštenica njihovog klana, iako će se radnja filma odvijati oko njihove dece. Načuli smo još i da će krenuti na putovanje iznad šuma Pandore u podvodne i vulkanske niove video igrice, od čijeg okuženja će nam "vilice ispasti" , obećava reditelj.

Shodno činjenici koliko traje pisanje scenarija i koliko dugo je film u pripremi, sve ovo lako može biti promenjeno.

Oficijalni trejler naravno još ne postoji, ali ako ne možete da dočekate postoji na jutjubu klipovi koje su fanovi napravili u duuugom išćekivanju nastavka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.