KOJO O SVOM FILMSKOM DEDI: Gidra me odveo u kafanu, nahranio i dao mi, kao sad da vojniku daš 1. 000 evra! (FOTO)
Foto: Story

bio je veliki car

KOJO O SVOM FILMSKOM DEDI: Gidra me odveo u kafanu, nahranio i dao mi, kao sad da vojniku daš 1. 000 evra! (FOTO)

U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali. Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene -ispričao je Nikola Kojo kako je njegov filmski deda Žika (Dragomir Bojanić Gidra) brinuo o malom Miši kad je porastao
Objavljeno:

Gidra i Kojo sarađivali su u “Ludim godinama”, kultnom filmskom serijalu od deset filmova. Pr­vi film ovog ci­klu­sa sni­mljen je 1977. go­di­ne i bio je za­mi­šljen kao ti­nej­džer­ska pri­ča o pro­ble­mi­ma mla­dih. Ubrzo je to postala komedija, pre svega zbog dva glavna lika – Žike Pavlovića i Milana Todorovića.

Svaki nastavak ima naziv, ali zbog najpopularnijeg lika Žike Pavlovića svi nastavci su poznati kao Žikina dinastija. Ovaj serijal je proslavio glumce Dragomira Bojanića i Marka Todorovića, i snimani su do 1992. godine. Dragomir Bojanić Gidra je preminuo 1993. godine i to je označilo kraj serijala.

foto: Printscreen

– Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu… Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.