SAMO ZA NAJBRŽE! Espreso poklanja 20 karata za Beldocs FESTIVAL!
Foto: Promo

Požurite

SAMO ZA NAJBRŽE! Espreso poklanja 20 karata za Beldocs FESTIVAL!

Jubilarno 10. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje će biti održano od 8. do 15. maja 2017. godine, obeležiće brojni noviteti i, naravno, vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike
Objavljeno: 16:14h

Festival u Velikoj dvorani Sava centra otvara film Još jednom s emocijom o nastanku sada čuvenog albuma Nika Kejva.

Slogan ovogodišnjeg Festivala izvučen je iz naslova filma Frenkija Fentona, koji se takmiči za nagrade ovogodišnjeg Beldocs-a.

Još jednom s emocijom, film o Niku Kejvu – 3x2 karte

Andrew Dominik, Velika Britanija, Francuska, 110’

Velika dvorana Sava centra / 08.05.2017. u 20:30

Zamišljen kao film o običnom muzičkom performansu, ovo ostvarenje postalo je nešto mnogo značajnije – stvaranje i snimanje albuma „Skeleton Tree“ Nika Kejva i njegovog benda „The Bad Seeds“ pratio je jedan tragični kontekst. U filmu se prepliću živi nastupi, snimanja novih pesama i intervjui, a reditelj stavlja Kejva u ulogu refleksivnog pripovedača sklonog improvizaciji. Snimljen u crno-beloj tehnici (sa iznenađujučim trеnucima u koloru), film je krhko, sirovo i istinsko svedočanstvo umetnika koji pokušavada pronađe svoj put kroz tamu.

foto: Promo

Zašto je Dragan napravio orkestar – 4x2 karte

Nikola Spasić, Srbija, Hrvatska, 2017, 62’

Dvorana Kulturnog centra Beograda / 11.05.2017. u 21:00

Centar za kulturu Vlada Divljan / 13.05.2017. u 19:00

Samouki romski muzučar iz malog sela Beška u Sremu, Dragan Petrović, sa svoja tri maloletna sina napravio je orkestar ne smao da bi zarađivao za život, nego pre svega da bi porodicu držao na okupu. Na putu do snova, od sviranja na sluh do nota, ovaj neobični ansambl moraće da savlada mnoge prepreke koje im je život namenio, a najstariji sin, Radovan, pred sobom ima najteži zadatak – da napusti selo, upiše muzičku školu u velikom gradu i svoje znanje prenese mlađoj braći kako bi sva trojica izrasla u profesionalne muzičare.

foto: Promo

Priča o grupi „Eva Braun“ – 3x2 karte

Robert Bukarica, Srbija, 2016

Dvorana Kulturnog centra Beograda / 12.05.2017. u 21:00

Dokumentarni film Priča o grupi Eva Braun prati razvoj bečejske pop-rock grupe od nastanka do današnjih dana. Usponi, padovi, sazrevanje, propuštene prilike izazvane društvenim ili personalnim promenama i lične priče samih članova benda u ovom filmu, predstavljaju valjan doprinos beleženju priče o ljudima koji su deo istorije pop i rock muzike u Vojvodini, a samim tim i kulturne istorije Srbije.

Kako biste dobili karte, dovoljno je da nam ostavite vaše ime, prezime i email u komentarima i koji film želite da vidite. Najbrži će biti obavešteni mejlom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.