BILI SU NAJVEĆE LEGENDE SFRJ, A ONDA SU TRAGIČNO NASTRADALI! Misteriozne i nasilne smrti naših glumačkih legendi
Foto: Printscreen

Nisu zaboravljeni

BILI SU NAJVEĆE LEGENDE SFRJ, A ONDA SU TRAGIČNO NASTRADALI! Misteriozne i nasilne smrti naših glumačkih legendi

Njih smo voleli u mnogobrojnim ulogama koje su tumačili. Plakali, smejali se i radovali kada ih ugledamo na malim ekranima u brojnim filmovima i serijama, ali i na daskama koje život znače
Objavljeno:

Ali kada je sudbina režirala njihove živote, tu uloge nisu mogle da se promene. Ovo su deset legendarnih srpskih i jugoslovenskih glumaca, čije su smrti tragičnije od bilo kakvog filma ili predstave.

Dušan Pekić je bio mladi glumac koji se brzo proslavio tumačeći glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića "Rane". Sa svega 15 godina tumačio je čuvenog "Pinkija" i tako ispisao nove stranice istorije domaćeg filma i postao prava zvezda krajem devedesetih godina. On je zajedno sa bliskim prijateljem Milanom Marićem Švabom tumačio u čuvenom filmu. Ipak, poput njegovog junaka u "Ranama", Pekić je imao kratak bljesak i brutalan kraj u stvarnom životu.

foto: Printscreen

Po završetku filma, želeo je da upiše Akademiju i da radi na sebi, kako bi postao veliki glumac. Do toga, nažalost, nikada nije došlo. Pekić je otišao na odsluženje vojnog roka u Kraljevo. U noći između 26. i 27. marta 2000. godine tada 19-godišnji Dušan preminuo je u vojnoj kasarni, a uzrok smrti nikada nije utvrđen. U to vreme kružile su priče da je umro usled velike količine heroina, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je čak bio ugušen u snu. Ali pravi, zvaničan uzrok nikada nije utvrđen.

foto: Printscreen

Jugoslovenska glumica Ena Begović je još tokom studija dobijala velike uloge na filmu i u serijama. Sreća ju je pratila do 1996. godine kada je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao biciklista. Bila je osuđena na četiri godina uslovne kazne. Za to vreme ona je zatrudnela i na svet donela devojčicu kojoj je nadenula ime Lana. Ali smrt ju je zadesila samo 40 dana nakon što je ispunila najveću životnu želju. Ena je poginula 15. avgusta 2000. godine kada je sa suprugom Josipom Radeljakom, njegovim sinom Leom, majkom Terezom Begović i malom Lanom krenula na ručak kod porodičnih prijatelja na Braču. Automobilom je upravljao neiskusni Leo, a u jednom trenutku se zakačio za kamen i razbio maglenku, zbog čega je Josip insistirao da preuzme volan. Obojica su izašli iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad. Međutim, džip je završio u provaliji. Sa povredama iz nesreće su izašli Teerza, Lana, Josip i Leo, dok je Ena ispala iz automobila i zadobila povrede glave zbog koje je ubrzo preminula. Nakon tragedije je usledilo suđenje koje je trajalo sedam godina. Leo Radeljak je oslobođen krivice, a za nesreću je okrivljen neispravan menjač na džipu. Cela serija automobila je povučena iz prodaje. Na dan smrt Ena Begović imala je 40 godina.

foto: Printscreen

Aleksandra Gavrića mnogi pamte po ulozi u filmu "Marš na Drinu" kao kapetana Kostu Hadživukovića, ali on je glumio u brojnim italijanskim i nemačkim akcionim filmovima tog doba. Poslednja uloga bila mu je u filmu "Paja i Jare", gde je igrao direktora kombinata, a samo nekoliko meseci nakon snimanja nastradao je u saobraćajnoj nesreći kod Inđije. Lekari koji su tog 6. decembra 1972. godine došli na lice mesta zatekli su stravičnu scenu, a Aleksandar je preminuo u 40. godini života. Do saobraćajne nesreće je došlo usred klizavog kolovoza.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.