ŠTA TI JE SUDBINA: Na filmu se nisu razdvajali, a onda su umrli na isti dan! (VIDEO)
Foto: Espreso ilustracija, Printscreen/Youtube

verovali ili ne

ŠTA TI JE SUDBINA: Na filmu se nisu razdvajali, a onda su umrli na isti dan! (VIDEO)

Neverovatna igra sudbine
Objavljeno:

Žiku Milenkovića i Dušana Počeka mlađa publika zna u tandemu - u "Srećnim ljudima" bili su drugari Garac i Ilija Pandurović, kasnije, u filmu "1 na 1" nerazdvojni džangrizavi penzioneri koji samo prave probleme. Upravo to je bila poslednja uloga Žike Milenkovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Živojina Žiku Milenkovića pamtimo po sporednim ulogama u kultnim eks-ju filmovima i serijama.

Pojavljivao se u najrazličitijim epizodama, ali njegovo lice uvek je izazivalo laki smešak publike - bilo da ga je prepoznala kao ujaka Soću u "Vrućem vetru", ministra u filmu "Kako sam sistematski uništen od idiota", ili inspektora u čijoj kancelariji pada čuvena opklada iz filma "Kako je propao rokenrol".

Široj publici se, doduše, najjače "pali lampica" na pomen Garca u "Srećnim ljudima" i deda Trajka u seriji "Porodično blago", ali - svi znaju o kome je reč.

Žika iza sebe ima više od 30 filmova, više od 300 TV emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava - bio je deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a u nekom momentu i upravnik.

Važio je za "narodnog" glumca starog kova, jednostavnog nastupa i humora bliskog "širokim narodnim masama". Možda su ga baš zato i zaobilazila priznanja, po pravilu rezervisana za one koji "pomeraju granice".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.