Tek sad je otkriveno kako je nastala čuvena scena iz Maratonaca! Pavle Vuisić 20 godina čekao da se osveti bati Stojkoviću! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Nocni Predator

Smešnije i od samog filma!

Tek sad je otkriveno kako je nastala čuvena scena iz Maratonaca! Pavle Vuisić 20 godina čekao da se osveti bati Stojkoviću! (VIDEO)

Čuvena scena iz filma Maratonci trče počasni krug, u kojoj Pavle Vuisić daskom udara po glavi Batu Stojkovića, krije zanimljivu anegdotu koja na najbolji način opisuje da se legende poput njih dvojice više ne rađaju.
Objavljeno:

Pre dva dana navršilo se 15 godina od smrti Danila Bate Stojkovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedna od njegovih mnogobrojnih uloga koja je upisana u anale jugoslovenske kinematografije, jeste ona u filmu "Maratonci trče počasni krug".

Kako je nastala čuvena scena iz ovog filma sa Batom i Pavlom Vuisićem, opisao je Aleksandar Đuričić u knjizi "Posle fajronta":

- Kada su snimali "Maratonci trče počasni krug", bilo je mnogo noćnog rada. Paja je igrao Milutina, trećeg iz pozorišnog trusta Topalovića, koji upravljaju privatnom radionicom mrtvačkih kovčega "Dugo konačište". Sedeli su u nekoj kafani u Pančevu, nisu smeli da piju, čekali su da se namesti svetlo, prolazio je već treći sat. Paja je bio jako strpljiv, samo je palio cigaretu na cigaretu, otpijao po gutljaj kafe, a na poziv reditelja odmah je ustajao. Imao je energiju kao da se tek probudio iako je bilo četiri ujutru. Znao je u svakom trenutku šta radi, snimao je jedan, eventualno dva dubla i svi su bili svesni da ne smeju da pogreše jer on neće treći put da ponavlja. Bata Stojković je često insistirao da se vrati kadar. Odmah bi odlazio do monitora da vidi kako izgleda i obično nije bio zadovoljan svojom figurom. Paja je ćutao i čekao.

Čak ga je dosta dugo i tolerisao, a onda bi u jednom trenutku samo progunđao:

- Najbolje da Bata snima sam, tada će biti najlepši.

U pauzama je znao da napravi fantastičan pasulj. Nije bilo dana da nije bilo nekog doživljaja, a sam odnos između Pavla i­ Bate je bio toliko interesantan da ekipi ništa više nije trebalo. Bata Stojković je živeo da bi glumio, a Paju je mrzelo da to radi. Bata je negovao malu dozu ljubomore prema svakom ko je bio dobar. Na jednom snimanju, dok je Mira Banjac u kadru govorila vrlo komplikovan i dug tekst, gurnuo joj je prstenac.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.