Počelo snimanje serije NEMANJIĆI: Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović u glavnim ulogama
Foto: Marina Lopicic

Hit serija

Počelo snimanje serije NEMANJIĆI: Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović u glavnim ulogama

Snimanje televizijske serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” počelo je juče u okolini manastira Studenica
Objavljeno: 11:46h

Ovo je jedan od najvećih projekata Radio-televizije Srbije, u kojem će se pojaviti najveća imena naše glumačke scene.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ulozi Stefana Prvovenčanog pojaviće se Vojin Ćetković, Stefana Nemanju će glumiti Mladen Nelević, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac. Od ostalih glumaca koji se pojavljuju u projektu, tu su i Nada Šargin, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović, Goran Sultanović.

foto: Dragana Udovičić

“Planirano je da snimanje traje četiri meseca na autentičnim lokacijama, među kojima su Studenica i Crkva svetih Petra i Pavla u Novom Pazaru. Početak emitovanja prve epizode planiran je za kraj godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog. Serija će imati 12 epizoda”, otkriva izvor upućen u čitav projekat.

Serija će biti snimljena u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića, a prema scenariju Gordana Mihića. U ovoj seriji imaćemo priliku da vidimo turbulencije u srpskoj državi krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, dok važan deo predstavlja manastir Hilandar na Svetoj gori.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

“Za potrebe snimanja napravljeno je oružje poput mačeva, kopalja, buzdovana, kao i kostimi koji pripadaju srednjem veku”, kaže izvor sa snimanja i dodaje da su autori već upoznati sa činjenicom da se emitovanje prve epizode ove serije očekuje s nestrpljenjem.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.