U životu moraš da gaziš preko leševa ako želiš da budeš bogat! Surova priča o osnivačima MekDonaldsa! (VIDEO)
Foto: Promo

Istinita priča o novcu

U životu moraš da gaziš preko leševa ako želiš da budeš bogat! Surova priča o osnivačima MekDonaldsa! (VIDEO)

Ovaj film možemo da svedemo na jednu rečenicu: "Psi jedu pse, a pacovi pacove"
Objavljeno: 21:20h

Stariji čitaoci, ali i oni mlađi koji vole gitarsku muziku znaju ko je legendarni gitarista Mark Nofler koji je sredinom prošlog veka objavio pesmu "Boom, Lika That".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pesma je govorila o Reju Kroku, beksrupuloznom biznismenu u svetu brze hrane i jasno je kako je baš ta pesma inspirisala reditelja Džona Lija Henkoka da istraži sve o ovom biznismenu i napiše scenario.

foto: Promo

Majkl Kiton, inače i glavna uloga u filmu, ponavlja reči pesme iz refrena: "It's dog eat dog, rat eat rat!" i govori o uništavanju konkurencije, a ceo film može da budem podeljen od stiha do stiha pesme.

Film, kao što pesma govori, prati Kroka, trgovca mikserima za milkšejkove koji u jednom trenutku nailazi na restoran braće Mekdonalds. Neverovatno čist, efikasan, revolucionarno brz i oduševljen njihovim sistemom i radom odlučuje da njihov sistem proširi na celu Ameriku putem franšize.

Braća nevoljno pristaju nakon upornog ubeđivanja Kroka jer njegovu ambiciju je nemoguće obuzdati i on neće stati dok ne izgura braću iz posla, ali i svu ostalu konkurenciju.

Što je još važnije, iako, je to priča o dva brata, braća Mekdonald koji su otvorili restoran koji se zvao Mekdonalds u Kaliforniji i kako ih je Krok iskoristio i napravio svoje fast food carstvo na njihovim leđima. Kada neko misli o osnivanju McDonaldsa, najčešće, jedno ime pada na pamet: Rej Krok. Čini se da je postalo poznato da je osnovao Mekdonalds. Međutim, ta izjava nije u potpunosti tačna. Braća Mekdonalds su pravi osnivači Meka!

foto: Promo

Gledalac brzo saznaje koliko je nemilosrdan i izrazit Rej Krok. On je spreman da baci braću Mekdonalds pod autobus tako da može efikasno da ukrade njihove kompanije i iskoristi ih za izgradnju carstva. Na kraju dana, na žalost, on je uspešan u tome i braća bivaju potpuno zaboravljena dok Krok i njegovo carstvo postaje poznato širom sveta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.