SRBI SU OKUPIRALI CRNU GORU! Crnogorac koji zarađuje hleb u Srbiji objasnio šta je zapravo hteo da kaže!
Foto: Youtube printscreen

izazvao buru!

SRBI SU OKUPIRALI CRNU GORU! Crnogorac koji zarađuje hleb u Srbiji objasnio šta je zapravo hteo da kaže!

Probudio je gnev javnosti, novinara, kolumnista...
Objavljeno: 09:36h

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Mladen Nelević, koji je poznat i kao glumac u serijama koje su popularne kod nas (Vojna Akademija, Budva na pjenu od mora), "zapalio" je javnost u Crnoj Gori izjavom tokom snimanje serije "Božićni ustanak".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kad je kralj Nikola otišao u Francusku (…) E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju - objašnjava Nelević u oficijelnom snimku o seriji, dodajući da u Crnu Goru tad dolazi 3.000 hiljade srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba da se od toga brani.

Kako prenosi portal in4s, serija "Božićni ustanak" u produkciji Javnog servisa Crne Gore i režiji Željka Sošića izazvala je izuzetnu pažnju javnosti zbog kontroverzne tematike i prati je nedvosmislena osuda javnosti zbog krivotvorenja istorijskih činjenica.

Ovaj portal tvrdi da, iako su 1918. svi pravoslavni stanovnici Crne Gore bili Srbi po nacionalnosti, koji su većinskom voljom zbacili dinastiju Petrović i proglasili ujedinjenje s Kraljevinom Srbijom, serija "Božićni ustanak" ima cilj da oslobođenje i ujedinjenje Srbije i Crne Gore 1918. predstavi kao "okupaciju Crne Gore od strane Srba".

Probudio je gnev javnosti, novinara, kolumnista...

- Ono što mu se svakako mora priznati da je ovom izjavom barem idiota dobro odglumio. Dok je bio za svoje uloge u filmovima plaćen srpskim novcem onda mu “srpska okupacija” nije smetala. Nelević je prevazišao i najveće falsifikatore, jer čak se nije Vatikan nije usudio negirati srpstvo Crne Gore, pa je tako barski nadbiskup stoljećima nosio titulu “primas srpski” - napisao je jedan od kolumnista na sajtu Srbininfo.

Ipak, glumac Nelević tvrdi da je "samo prepričao šta se dešava u seriji" i da je "greškom uvučen u političku igru".

foto: Youtube printscreen

- Samo sam prepričao šta se dešava, a neko je zlonameran to iskoristio kao moju izjavu. Iza te priče ne stojim. Godinama se čuvam od politike - kazao je on za današnje Novosti.

U seriji igraju i Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Marko Nikolić...

Vojin Ćetković je, prema pisanju štampe, pre nekoliko dana napadnut na Novom Beogradu upravo zbog uloge u ovoj seriji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.