NEMATE PARE ZA BIOSKOP? Ovih 7 najjačih klasičnih filmova možete besplatno gledati na Jutjubu! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

najbolje je kod kuće

NEMATE PARE ZA BIOSKOP? Ovih 7 najjačih klasičnih filmova možete besplatno gledati na Jutjubu! (FOTO)

Neki od ovih filmova proglašeni su za najbolje svih vremena, pa je prava šteta da ih ne pogledate...
Objavljeno:

Svi mi volimo da gledamo nove filmove sa specijalnim efektima i superjunacima i svemirom i tehnologijom, ali moramo priznati da smo često razočarani novijim filmovima, a stariji filmovi ne dobijaju dovoljno pažnje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čak i neki film iz 2012. godine smatramo starijim i često zaboravljamo da godina snimanja ne mora da označava kvalitet dela.

Tako da izvolite sedam klasičnih filmova koje možete besplatno gledati na Jutjubu. Po jedan film za svaki dan u nedelji.

U prošlosti su filmovi trajali samo devedesetak minuta pa vam tako gledanje ovih klasika neće preoteti čitavo veče. I hiljadu dinara za dve ulaznice. Možda samo 100 dinara za kokice.

The Lady Vanishes – Hičkok zna znanje

Mlada žena primeti da je starija gospođa Froj nestala, a niko od preostalih putnika se uopšte ne seća nikakve starije gospođe.

Ovaj zaplet nam zvuči toliko poznato i sigurno smo ga videli nekoliko hiljada puta do sada jer Hičkoka su pokrali i živi i neživi. On je majstor trilera, a ovo je jedan od onih koji se ne pominje dovoljno često.

The Little Shop of Horrors – horor komedija koju moraš gledati

Da, poznatiji je mjuzikl iz osamdesetih, ali original je original. Kad uzgajate biljku mesožderku, morate i ubijati za nju kako biste je nahranili.

Ovaj film pogledajte svakako, a jedan od razloga može biti i taj da vidite da li prepoznajete Džeka Niklsona u jednoj od njegovih prvih filmskih uloga.

Carnival of Souls – inspiracija horor majstorima

Herk Harvi je snimio Karneval duša za samo 20 hiljada dolara, a nije nam jasno kako ovaj film nije popularniji kod nas. Uticaj ovog filma iz 1962. godine je vidljiv na radu Džordža Romera i Dejvida Linča, a Džejms Vanov hit iz 2011. godine Insidious je inspiriran delom Herka Harvija.

Insidious je oživeo interes za Karneval duša, film u kojem ženu proganja zlo nakon saobraćajne nesreće. Nadrealno delo, idealno za hladno veče.

Night of the Living Dead – nije u redu da znate za ovaj film, a da ga niste pogledali

Romero nam je napravio uslugu, ali i kletvu ovim filmom. Volimo ovaj film, voleli smo i zombije, ali onda je svet preterao sa zombijima u ovom veku.

Night of the Living Dead je snimljen za svega 114 hiljada dolara, a zaradio je 12 miliona dolara u Americi. Ako se smatrate horor fanom, a Noć živih mrtvaca vam još nije prekrižen na listi za gledanje – vreme je.

The General – ono kad vam ne smeta nemi film

Film je propao na blagajnama, kritičari su ga razapeli, ali je kasnije prepoznat kao jedan od najboljih ostvarenja Bustera Kitona, a Orson Vels ga je proglasio najboljim filmom svih vremena.

Nepravedno potcenjen, fizička komedija za sve fanove Čarlija Čaplina.

His Girl Friday – komedija sa holivudskim zvezdama sa letećim dijalogom

Ono što nas iznenađuje u starijim filmovima je brzina dijaloga i radnje, a His Girl Friday je jedan od najbržih filmova koje smo ikad videli. Film je neverovatno duhovit, toliko da ćete poželeti da izbrišete Adama Sandlera s lica planete nakon što pogledate ovu komediju s Keri Grantom i divnom Rosalind Rasel.

Film ima ocenu 98 posto na Rotten Tomatoes-u i čistu osmicu na Imdb-u, a Guardian je smestio film na 13. mesto najboljih komedija svih vremena – šta vam više treba?

Metropolis – klasik

Divno je znati da je ovo vrhunsko delo Frica Langa u potpunosti dostupno na najpopularnijem video servisu. Svako kome je imalo stalo do filmske umetnosti mora videti ovu divotu od filma, divotu koja je nastala pradavne 1927. godine.

Možda ćete morati malo da skinete prašinu sa svog poznavanja nemačkog jezika, ali vredi.

(Espreso.co.rs/ Izvor: idesh.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.