MISLITE DA ZNATE SVE IZ AUTOBUSA KO TO TAMO PEVA? Ko je zaista BABA U CRNOM koja je najveća MISTERIJA BALKANA!
Foto: Printscreen

Umrla je 1991. godine

MISLITE DA ZNATE SVE IZ AUTOBUSA KO TO TAMO PEVA? Ko je zaista BABA U CRNOM koja je najveća MISTERIJA BALKANA!

Ako dosad niste bili svesni 'slepog putnika' u autobusu 'Krstić i sin', vreme je da se konačno upoznate...
Objavljeno:

Remek-delo Slobodana Šijana iz 1980. o putnicima raspalog autobusa koji iz srpske pripizdine putuju prema Beogradu u osvit Drugog svetskog rata. Film "Ko to tamo peva" većina onih starijih od trideset pogledala je u proseku barem deset puta, znamo sve. Znamo da je biser crnog talasa jugoslovenskog filma, znamo da je pobrao domaće i međunarodne nagrade, znamo za genijalne rečenice Pavla Vujisića i Danila Stojkovića, znamo za „Vozi Miško!“, „Zvaću decu!“ i „I tata bi sine“...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

A znamo li za „babu u crnom“? Postarija gospođa koja sve vreme sedi u dnu autobusa, u vremenu interneta postala je pravi fenomen ovdašnje pop-kulture. S njom niko ne razgovara, na njoj se kamera ne zadržava, a ona samo ćuti, bulji u prazno ili kroz prozor, ne pokazuje emocije, nimalo ne sudeluje u radnji filma osim što postoji.

foto: Printscreen

Najluđa glasina kaže da je baba bila tu kako bi umirivala svinje koje je uznemiravalo neprestano tandrkanje tokom Miškove vožnje.

Reditelj Slobodan Šijan navodno je izjavio da baba predstavlja smrt i tragične ratne događaje koji slede, što je i većini gledalaca koji su svesni babe u filmu najlogičnija pretpostavka.

Ali ko je baba koje čak nema ni na odjavnoj špici?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.