Sedma umetnost starog kontinenta: Festival evropskog filma od 23. do 30. januara (VIDEO)
Foto: Promo

od švedske do kipra

Sedma umetnost starog kontinenta: Festival evropskog filma od 23. do 30. januara (VIDEO)

Projekcije će se održavati u EU info centru svakog dana od 18 i 20.30 časova. Ulaz je besplatan.
Objavljeno: 19:00h

Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu. Projekcije će se održavati u EU info centru svakog dana od 18.00 i 20.30. časova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Festival će otvoriti austrijski film "Laku noć, mama" u režiji Severina Fiala i Veronike Franc. U ponedeljak će u drugom terminu biti prikazan belgijski film "Zaludnost življenja" reditelja Feliksa van Gruningena.

U utorak su na programu filmovi iz regiona - bugarski film "Jarac" u režiji Georgija Đulgerova i hrvatsko ostvarenje "Vis-A-Vis" u režiji Nevia Marasovića.

U sredu će publika od 18.00 moći da pogleda kiparski film "Blok 12" u režiji Kirijakosa Tofaridisa, dok su u četvrtak na programu francuski film "Leto" u režiji Katerine Korsini i nemačko ostvarenje "Tuđina", reditelja Fea Aladaga.

Danski film "Na ulici ispod vode" u režiji Šarlote Sieling publika će moći da pogleda u petak od 18.00, dok su "Deca slave" mađarske rediteljke Kristine Gode na programu od 20.30 časova.

foto: Promo

Za vikend su na programu sicilijansko ostvarenje "Opušteno" Frančeska Brunija, "U prolazu" litvanskog reditelja Audriusa Juzenasa, portugalski film "Put u Portugaliju" Serđija Trefota i holandski film "Admiral" Roela Reinea.

Poslednjeg dana festivala na programu je film "Ja sam stari komunista" rumunskog reditelja Sterea Gulea, dok će festival zatvoriti švedski film "Palme" Kristine Lindstrom i Mauda Nikandera.

Ulaz je besplatan, a ulaznice se poidižu u EU info centru radnim danima od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Festival organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.