OGLEDALO KOJE BIRA ODEĆU ZA VAS I GAĆE KOJE VAM MERE PRITISAK: Dobrodošli u 22. vek! (VIDEO)
Tehnološka čuda, Foto: Youtube printscreen

las vegas

OGLEDALO KOJE BIRA ODEĆU ZA VAS I GAĆE KOJE VAM MERE PRITISAK: Dobrodošli u 22. vek! (VIDEO)

Maštoviti i korisni uređaju oduševili su posetioce

Objavljeno:

Na sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu predstavljene su nove mašine i izumi koji su oduševili posetioce.

Ovo su samo neke od njih:

Pametni prtljag

Ovaj kofer ne morate da vučete, jer se kreće sam, a može da ide i 11 kilometara na sat. Revolucionarni kofer u sebi ima kameru, odnosno 'oko' koje prati svog vlasnika skenirajući njegovo lice. Ako odete predaleko, počne ispuštati zvukove upozorenja. Njegova cena je 800 funti.

Pametno ogledalo

Na sajmu je kompanija "Harier" predstavila i svoje pametno ogledalo, koje ima razne svrhe. Analizira sve odevne predmete koji imaju čipove, a na osnovu toga bira idealanu odevnu kombinaciju. Takođe, za svaki pojedini komad odeće preporučuje i kako ga treba prati. Pored svega, pametno ogledalo pušta snimke za vežbanje. Njegova cena još nije poznata.

Slaganje odeće

Neobična mašina za slaganje odeće "Foldimate" može da složi čak 40 komada za 4 minuta. Potrebno je komad robe ubaciti unutra, pa zatim ih mašina sama slaže. Nedostatak je što ne slaže veš i čarape, kao ni komade poput dukseva.

Biće dostupan na britanskom tržištu tek krajem sledeće godine.

Robot koji pravi društvo penzionerima

Inovator Džef Šmid je na sajmu predstavio svog robota "Cute" koji je namenjen pomoći penzionerima, deci i nemoćnima. Robot prepoznaje lice, emocije, a može i da javi porodici ako baka ili deka padnu. Može i da peva, pleše, priča viceve, igra igre, a čak je programiran i da razgovara s ljudima o njihovim omiljenim filmovima. Takođe će se moći kupiti ovog leta.

Pametne gaće

Za oko 5000 dinara ste na ovom sajmu mogli da pazarite pametne bokserice. One su napravljenje od materijala na bazi srebra i štite muškarce od radijacije iz telefona koji se najčešće nosi u prednjim džepovima pantalona. Za dosta veću cenu od oko 35 000 dinara mogu da se kupe i bokserice koje mere otkucaje srca i krvi pritisak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.