Opasan virus napao Androide, kupuje Play Store aplikacije umesto vas!
Foto: Giphy

ANDROID MALWARE

Opasan virus napao Androide, kupuje Play Store aplikacije umesto vas!

Napadima su izloženi svi korisnici koji aplikacije preuzimaju putem alternativnih online trgovina aplikacijama.
Objavljeno: 11:03h

Android uređaji meta su novog tipa malwarea koji tajno preuzima i kupuje Guglove Play Store aplikacije. Kodnog imena Skyfin, nova infekcija stiže do Android uređaja putem raznih zlonamernih programa poznatih kao Android. DownLoader, koji se uobičajeno šire kao deo aplikacija postavljenih u alternativnim trgovinama aplikacija. Drugim rečima, korisnici koji preuzimaju aplikacije koje nisu Google izloženi su ovakvim napadima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sigurnosna kompanija Dr Web kaže da Skyfin može da ugrozi Google Play Store procese kako bi automatski preuzela aplikacije na uređaju korisnika. Ove aplikacije ipak nisu instalirane, ali su datoteke uskladištene u download folderu kako korisnik ne bi primetio nikakvu razliku na svom telefonu.

Malware sluša niz naredbi i može da pretražuje Google Play Store za konkretnu aplikaciju, da je kupi, prihvati uslove, a može čak i da oceni aplikaciju. Aplikaciju mogu da koriste napadači kako bi povećali popularnost pojedinih Google Play aplikacija, bez znanja korisnika da je njegov uređaj zaražen.

BONUS VIDEO: Upoznjate Google asistenta, on je vaš lični Google!

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.