Samsung im pokrao ideje? Barem tako tvrde Kinezi (FOTO)
Foto: AP

Plagijatori?

Samsung im pokrao ideje? Barem tako tvrde Kinezi (FOTO)

Kineski tehnološki gigant Huawei Technologies podneo je tužbu za povredu patenta protiv južnokorejske kompanije Samsung Electronics u Kini i SAD. Huawei je saopštio da želi "razumnu odštetu" ali nije naveo tačnu cifru koju traži od konkurenta
Objavljeno: 10:20h

Tužba se odnosi na četiri patenta za mobilne uređaje i osam za mreže, rekao je portparol Huawei Džo Keli. Predsednik odeljenja za intelektualnu svojinu Ding Điansing kaže da se nada da će Samsung potpisati ugovor o licenci i da će zajedno s Huawei raditi na razvoju industrije. Samsung je saopštio da će detaljno razmotriti tužbu i da će preduzeti odgovarajuće mere kako bi odbranio poslovne interese kompanije. Tužbe su podnete na federalnom sudu u Kaliforniji i u Šenženu, sedištu Huawei kompanije.

foto: AP

7 stvari koje (ne) znamo o iPhone 7 (FOTO) (GIF) Kineski proizvođač mrežne opreme koju koriste kompanije za telefone počeo je 2009. godine da proizvodi svoje pametne telefone i prošle godine je postao treći prodavac po veličini, a u prvom tromesečju ove godine je učestvovao sa 8,2 odsto u svetskoj prodaji. Huawei je prošle godine potrošio devet milijardi dolara na istraživanje i razvoj, što je najveći budžet koji je neka kineska kompanija izdvojila za te svrhe. Nisi bio kul ako ih nisi imao: Jedan od ovih modela mobilnih je imao svako od vas! (FOTO)

foto: AP

Samsung je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, s 24,5 odsto učešća u globalnom tržištu. (Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.