Obožavali smo je nekada, a sada se Nokia vraća! (FOTO)
Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach

omiljeni mobilni

Obožavali smo je nekada, a sada se Nokia vraća! (FOTO)

Oslanjanje na mobilnu Windows platformu se pokazalo kao neuspešno, pa će se novi Nokijini proizvodi bazirati na Android operativnom sustavu
Objavljeno: 17:18h

Microsoftov biznis sa mobilnim telefonima preuzela je nova finska kompanija "HMD Global" u saradnji sa partnerom "FIH Mobile", za 350 miliona dolara. Od cigle do veš mašine: Ovo su najprodavaniji mobilni telefoni svih vremena (FOTO) Microsoft je, pre tri godine, kupio to odeljenje za 7,2 milijarde dolara, ali se oslanjanje na mobilnu Windows platformu pokazalo kao neuspešno, tako da će se novi Nokijini proizvodi bazirati na Android operativnom sistemu.

foto: AP

"FIH Mobile" je podružnica kineskog Foxconn-a, poznatog proizvođača mobilnih telefona koji, između ostalog, proizvodi i Appleov "iPhone". Brend Nokia se sada ponovo vratio u Finsku i to u ruke onih menadžera koji su nekada predvodili tu kompaniju.

foto: AP / Markus Schreiber

Oni su zajedno osnovali kompaniju "HMD Global" na čelu koje stoji jedan od bivših Nokijinih menadžera Žan-Fransoa Baril. Najavljeno je da će HMD Global u naredne tri godine investirati 500 miliona dolara u nove proizvode. (Espreso.co.rs / Balkan android)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.