SAM JE NAPRAVIO iPhone od KINESKIH DELOVA! I sad ga mrzi cela planeta! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Strange Parts

genijalno!

SAM JE NAPRAVIO iPhone od KINESKIH DELOVA! I sad ga mrzi cela planeta! (VIDEO)

Jedan čovek je uradio nešto neverovatno od odbačenih delova telefona: Napravio jedan sasvim funkcionalan, kao nov! Pogledajte dokle ide ljudska snalažljivost!
Objavljeno:

Skoti Alen je nekad bio inženjer u Silikonskoj Dolini, ali sada provodi vreme putujući po svetu i praveći stvari. Trenutno je u Kini, gde je napravio svoj sopstveni iPhone kupujući delove sa kineskih pijaca, a telefon je kao nov. Alen je pisao i dosta snimao proces, i zadovoljstvo je to gledati, u šta se možete uveriti ispod.

foto: Print Screen Youtube

Napravio je iPhone 6, a ne 7, zato što su delovi bili lakši za nalaženje, pored toga što je već imao svoj primerak, što mu je omogućilo da poredi onaj koji je pravio sa njim.

Jutros je stigla jako loša vest za sve vlasnike ajfona!

Da napravi iPhone, koristio je 4 osnovna dela: ekran, telo, bateriju, i logičku tablu. Alen je rekao da sam telefon ima delove u vrednosti od 300 dolara - što je skoro duplo jeftinije od najjeftinije kupovine iPhona 6 od Apple-a, koja bi ga koštala 549 dolara.

Kupio je razbijen ekran i dao da se ponovo sastavi sa novim delovima. Nije mogao da koristi sopstvenu logičku tablu, jer TouchID (prepoznavanje), ne funkcioniše ako zamenite senzor, tako da je kupio kompletnu tablu, sa senzorom. Takođe je rekao da je bateriju lako našao i to za samo 5 američkih dolara.

foto: Print Screen Youtube

Kupio je i preostale delove polovno, i smatra da ako neko ima dovoljno strpljenja i pogleda njegov video, može da uradi sasvim istu stvar.

Nisam nikad razmišljao toliko o tome šta se dešava sa bačenim telefonima," Alen je rekao u videu. "Mislim da mnogo njih završi ovde, rasklopljeno zbog delova, ili ponovo pretvoreno u funkcionalne telefone."

Pogledajte pa odlučite, da li bi ste se u ovo upuštali:

(Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.