Jutros je stigla jako loša vest za sve vlasnike ajfona!
Foto: Reuters

Novi sistem rada:

Jutros je stigla jako loša vest za sve vlasnike ajfona!

Da li će programeri konačno poslušati Apple i srediti stare aplikacije ostaje da se vidi
Objavljeno: 12:50h

Sa sledećom verzijom iOS softvera milioni korisnika mogli bi ostati bez nekih od svojih omiljenih aplikacija, jer Apple kompanija prelazi na novi sistem rada kad su aplikacije u pitanju.

Umesto 32-bitne, sve aplikacije će morati da budu 64-bitne, a sve koje to već nisu - neće raditi na novom iOS operativnom sistemu, navodi TNW.

Haos reklama: Za samo 15 sekundi razbesnela je Google i Wikipediu! (FOTO) (VIDEO)

Ne samo da će izostati podrška za rad aplikacija, čak će izostati podrška za ažuriranje 32-bitnih modela telefona, kakvi su iPhone 5 i iPhone 5C i svi prethodnici (nastali na bazi 32-bitne arhitekture).

Ipak, model iPhone 5S će biti podržan i dalje, jer je on zasnovan na 64-bitnoj arhitekturi, kao i svi posle njega, objavio je PhoneArena sajt.

foto: Filip Plavčić

Apple je najavio da će se ovo desiti, ali neki proizvođači aplikacija nikako da se dozovu pameti i prilagode svoje aplikacije 64-bitnom sistemu. S obzirom na to da izveštaj Mashable portala pokazuje da više od 50 odsto aplikacija trenutno dostupnih u AppStore-u nije ažurirano više od godinu dana, Apple će prirediti pravu „seču“ aplikacija.

Oko 30 odsto njih nije ažurirano dve, a nešto manje od 20 odsto aplikacija tri ili više godina. Ukoliko se ne ažuriraju do krajnjeg roka, među „ubijenim“ aplikacijama biće i legende poput „Ocarina“ i „Great Lightsaber“.

Da li će programeri konačno poslušati Apple i srediti stare aplikacije ostaje da se vidi.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.