Početak nove ere: Android srušio Windows sa trona!
Foto: Giphy

istorija tehnologije

Početak nove ere: Android srušio Windows sa trona!

Kalen smatra kako su glavni razlozi za takav proboj sve veći broj pametnih telefona s pristupom internetu, pad prodaje tradicionalnih PC-a i uticaj Azije na globalno tržište
Objavljeno: 14:04h

Mobilni operativni sistem uspeo je da nadmaši najpoznatiji i sveprisutni operativni sistem na svetu postavši najpopluarniji po prisutnosti na internetu.

Veliki trenutak u istorji obeležila je upravo "smena" Windowsa od strane Androida.

Novo iznenađenje: Apple počinje proizvodnju sopstvene grafike!

U martu je odsek za istraživanje te nezavisne analitičke kompanije objavio kako je Android postao najrašireniji uređaj kod korisnika interneta sa čak 37,93 odsto prisutnosti što mu daje malu prednost ispred Windowsa koje koristi 37,91 posto posetioca globalne mreže.

- Ovo je velik trenutak u istoriji i kraj jedne ere - komentarisao je Aodhan Kalen, šef StatCountera.

foto: Giphy

- On obeležava kraj Microsoft globalnog vodstva koje je držao još od osamdesetih godina prošlog veka. On takođe predstavlja velik proboj Androida koji je pre pet godina koristilo svega 2,4 posto korisnika interneta.

Kalen smatra kako su glavni razlozi za takav proboj sve veći broj pametnih telefona s pristupom internetu, pad prodaje tradicionalnih PC-a i uticaj Azije na globalno tržište. Ipak, Windows i dalje dominira tržištem PC računara s 84 odsto prisutnosti na webu.

(Espreso.co.rs / Vijesti.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.