OTKRIVENA ISTINA o 800 godina starom MOBILNOM TELEFONU! (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

VAVILONOKIA

OTKRIVENA ISTINA o 800 godina starom MOBILNOM TELEFONU! (VIDEO)

Koja se priča krije iza ove misterije?
Objavljeno:

Svakoga dana saznamo neku novu misteriju, otkriće ili priču koju čak ni najobrazovaniji naučni mozgovi ne umeju da objasne. Danas je, u doba savremene tehnologije, jednako izazovno, ali malo brže dešifrovanje misterija istorije, koje čovečanstvo duže vreme drže u nedoumici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedna od najkontraverznijih arheoloških misterija jeste otkriće čuvenog 'telefona starog 800 godina', pronađenog u Austriji. I zaista, objekat dosta podseća na telefone današnjice, makar one sa početka milenijuma.

foto: Youtube / Printscreen

Ako malo bolje pogledate, videćete da najviše podseća na Nokia telefone, sa sličnim rasporedom dugmića, samo što na tim mestima ima mesopotamsko pismo.

Ubrzo po otkriću, javio se veliki broj teoretičara zavere, kvazi stručnjaka, UFO-loga i blogera, koji su pokušali da daju objašnjenje. Napredna civilizacija, putovanje kroz vreme, vanzemaljci - samo su neka od rešenja ove misterije.

I dok su se stručnjaci pitali šta klinasto pismo radi u Evropi i zašto baš Nokia 3310 Napokon, misterija je dobila objašnjenje. Umetnik Karl Vajngardner iz Nemačke otkrio je da je nađeni artefakt njegovo umetničko delo, pod imenom "Vavilonokia", ukradenom radi cele obmane.

(AS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.