NIPOŠTO NE KLIKĆITE: Opasni linkovi omogućavaju hakerima da vam POKRADU SVE PODATKE!
Foto: AP

prava zamka

NIPOŠTO NE KLIKĆITE: Opasni linkovi omogućavaju hakerima da vam POKRADU SVE PODATKE!

Ako ste ipak kliknuli, promenite lozinku što pre i pratite da li se događaju neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu
Objavljeno: 10:22h

Ako vam neko od prijatelja na Fejsbuku podeli nešto kao što je npr. "Ovo je aplikacija koja otkriva ko vam gleda profil", ne otvarajte ga ni po koju cenu! U pitanju je laž koja hakerima može da omogući neovlašćen pristup vašem uređaju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Ova prevara postoji otkako i Fejsbuk. Ta kompanija je do sada nekoliko puta demantovala da postoje takve opcije, ističući da nikad ne bi dopustila takvu vrstu kršenja privatnosti. S druge strane, oni koji kliknu na link, ne samo da neće saznati ko im je gledao profil, već bi njihov profil mogao da bude ukraden.

foto: Reuters / Dado Ruvić

Fejsbuk, zato, takođe savetuje da nikad ne ukucavate svoju lozinku, ako niste sigurni da se nalazite na pravom meniju te društvene mreže i da ne idete na eksterne linkove koji koji bi mogli da vas odvedu sa Fejsbuka na sumnjive stranice. Ako ste ipak kliknuli, promenite svoju lozinku što pre i pratite da li se događaju neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu, objašnjavaju stručnjaci.

(Espreso.co.rs / Radio Sarajevo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.