Uz ovo odelo osećaćete se kao da ste izašli iz Matriksa! (VIDEO)

SALTO U BUDUĆNOST

Uz ovo odelo osećaćete se kao da ste izašli iz Matriksa! (VIDEO)

Uz ovu "pametnu garderobu" možete da osetite pun potencijal virtuelne realnosti
Objavljeno: 15:51h

Tehnološki noviteti nam sve više omogućavaju da se uključimo i iskorišćavamo virtuelni prostor. Ono što nismo mogli jeste da prenesemo pun pokret tela u virtuelnu realnost... Sve do sada!

Salto predstavlja proizvod Danskog razvojnog tima, a radi se o specijalnom odelu sa 19 senzora (uključujući i akcelerometar, žiroskop i magnetometar) isprogramiranih da simultano prenesu vaše realne pokrete u virtuelni prostor.

Za razliku od preskupih odela za animaciju, osnovni Salto paket trebalo bi da košta svega 700 dolara, mada će postojati i skuplja verzija sa habom i alatom za programiranje, te povećanim brojem senzora na odelu (od 33 do 132).

Inače, projekat je osmišljen kao deo Kikstarter kampanje, koja je do sada stekla fond podrške od čak 113 hiljada dolara. Salto je prvobitno bio namenjen za uživo animiranje u dečijem teatru, u okviru programa/igrice Reptilikus, u kojem možete da glumite džinovske žabe i guštere. Za vojnike budućnosti: Kinezi prave pancir od pene! U svakom slučaju, zvuči kao zabava budućnosti! (Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.