REČ FOURNIER NIKADA NEMOJTE DA UKUCATE U GUGLU! Verujte nam, nemojte!
Sve što ukucate na Guglu ostaje zauvek zabeleženo, Foto: Pixabay

možete i u zatvoru da završite

REČ FOURNIER NIKADA NEMOJTE DA UKUCATE U GUGLU! Verujte nam, nemojte!

Čini nam se bezazleno, ali neke stvari narušavaju naš mir i sigurnost, ističu stručnjaci

Objavljeno:

Internet pretraživanja i popularno guglanje postali su deo naše svakodnevice, šta god da se zapitamo - jednostavno ćemo utipkati u popularni pretraživač i - voila. Međutim, koliko god to može da nam olakša život, nije sve tako benigno, kažu stručnjaci, prema kojima je guglanje često uzrok dezinformacija i može imati samo negativan uticaj.

Zbog toga ovih 5 stvari nikad ne treba da guglate:

1. Zdravstvene simptome

Postoje brojni specijalizovani portali s takvim sadržajima i s korisnim informacijama, ali i još više onih koji ne vode medicinski profesionalci i koji nisu nimalo edukovani za to niti imaju iskustva. Stoga, doktor Google često daje pogrešne odgovore, plaši ljude i slično - ako imate bilo kakvih neduomica, zakažite sastanak kod svog lekara.

Bićete sigurni da zbog beznačajne glavobolje imate rak i da ste već jednom nogom u grobu
Bićete sigurni da zbog beznačajne glavobolje imate rak i da ste već jednom nogom u grobufoto: Stock Shutterstock

2. Bilo šta kriminalno - Ako u Google upišete nešto tipa "kako da napravite bombu" ili "kako napraviti drogu".

Vodite računa da vaša pretraživanja nisu uvek tako privatna kako vi mislite, te bi, ako postanete sumnjivi, ovakve pretrage bile nešto čemu se lako ulazi u trag i zbog čega biste se mogli naći u nevolji.

3. Fournier

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov nadimak je "nemojte nikad guglati". Za to postoji jako dobar razlog. Njegovo prezime, koje na francuskom znači "pekar", takođe je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako utipkate njegovo ime, najverovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti, koja zaista izgleda grozno.

4. "Mouth" larva

Jedan korisnik Reddita je želeo da izgugla pojam "moth larva" (larva moljca), međutim, pogrešno je utipkao pa je napisao "mouth larva" (larva u ustima). Prizor koji je ugledao kao rezultat pretrage upravo je ono što biste očekivali - odvratan. Ima još puno sličinih pojmova - stoga nemojte da guglate stvari kao što su deglove, blue waffle i lemon party.

5. Svoju mail adresu

Ako guglate svoje ime ili e-mail adresu, Google će vam izbaciti sva mesta na kojima se javno pominju, a to vas možda neugodno iznenadi. Možete od Googla da tražite da vas "zaboravi", ali uskoro će bilo koja stranica na kojoj ste ostavljali svoj e-mail, da vas proširiti po celom web-u.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.