UZBUNA U FEJSBUKU: Sistem veštačke inteligencije IZMISLIO SOPSTVENI JEZIK, inženjeri ga ODMAH "UBILI"!
Foto: Profimedia

pametniji od njih

UZBUNA U FEJSBUKU: Sistem veštačke inteligencije IZMISLIO SOPSTVENI JEZIK, inženjeri ga ODMAH "UBILI"!

Facebook unapređeni sistem veštačke inteligencije mogao je da pregovara sa drugim veštačkim inteligencijama kako bi došao do zaključka koji je sledeći zadatak

Objavljeno:

Istraživački tim Facebook-a prekinuo je program veštačke inteligencije nakon što je ona uspela da stvori svoj jezik, preneo je Digital Journal.

Sistem je osmislio kodirane reči kako bi komunikaciju učinio efikasnijom, a istraživači su "isključili" program nakon što su shvatili da više ne koriste engleski jezik.

Ovaj incident koji je otkriven početkom meseca baca novo svetlo na upozorenja Elona Maska o veštačkoj inteligenciji.

Kreće PC Beta: Kakav komp vam treba za Destiny 2?

- Veštačka inteligencija je redak slučaj u kojem mislim da treba da budemo proaktivni umesto raktivni u njenoj regulaciji. Mislim da će do vremena kada postanemo reaktivni, biti prekasno - objasnio je Mask.

Kada je vlasnik Faceebok-a Mark Zakerberg rekao da su Maskova upozorenja "prilično neodgovorna", Mask je odgovorio da Zakerberg ima "ograničeno razumevanje veštačke inteligencije".

foto: Reuters

Facebook unapređeni sistem veštačke inteligencije mogao je da pregovara sa drugim veštačkim inteligencijama kako bi došao do zaključka koji je sledeći zadatak. Na površini fraze nemaju neko značenje, ali zapravo predstavljaju nameravani zadatak.

Kako je sistem funkcionisao po principu nagrade, imao je problem sa rečima koje ne služe ispunjavanju zadatka. Otuda je sistem izmislio svoj jezik, a ovo nije jedinstveni slučaj budući da je isti problem imao i Google sa svojim sistemom veštačke inteligencije.

(Espreso.co.rs / theepochtimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.