Nokijina slamka spasa: Kamera za virtuelnu realnost (FOTO) (VIDEO)

snimak od 360 stepeni

Nokijina slamka spasa: Kamera za virtuelnu realnost (FOTO) (VIDEO)

Ozo je kamera namenjena profesionalcima koji ulaze u svet virtuelne realnosti. To je proizvod koji će umnogome odrediti budućnost nekadašnjeg giganta mobilne telefonije
Objavljeno: 16:22h

Vremena Nokije mobilnog giganta odavno su prošla, a menadžment kompanije uporno radi na stvaranju novih tehnoloških proizvoda namenjenih nešto drugačijim korisnicima, koji će umnogome oblikovati budućnost te finske kompanije. Od cigle do veš mašine: Ovo su najprodavaniji mobilni telefoni svih vremena (FOTO) Korporacija koja je nekada važila za najjačeg igrača na polju mobilne telefonije, fokusira se na nove uređaje u oblasti virtuelne realnosti. Prvi proizvod dolazi u vidu kamere "Ozo" koja snima video u 360 stepeni. Ozo je kamera namenjena je profesionalcima koji brzim korakom ulaze u VR kao novo i zanimljivo tržište.

Kamera ima osam sinhronizovanih 2K x 2K senzora koji video snimaju interno - na SSD veličine 500 GB, što u teoriji znači oko 45 minuta videa.

Youtube printscreen

Profesionalne kompanije poput Jaunta, koji se bavi istraživanjem hemisferičnog video zapisa već je uveliko koriste. Njena cena od 60.000 dolara znači da je tehnologija ipak namenjena profesionalcima.

Youtube printscreen

Činjenica je da finski tehnološki gigant ulaže neverovatne napore ne bi li povratio startu slavu. Hoće li se ta kocka zaista isplatiti - saznaćemo ukoliko budemo pomno pratili industriju virutelne realnosti. (Espreso.co.rs / Netokracija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.