VR kao terapija: Iluzije koje stvara umanjuju bol pacijentima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Mashable

budućnost lečenja

VR kao terapija: Iluzije koje stvara umanjuju bol pacijentima! (VIDEO)

Ovo iskustvo je drugačije od gledanja filmova ili slušanja opuštajuće muzike zbog toga što ostavlja iluziju stvarnog kretanja u prostoru i učestvovanja u virtuelnoj realnosti
Objavljeno: 12:43h

Iako ljudi najčešće smatraju da se virtuelna realnost odnosi samo na zabavu i video igre, ona je mnogo više od toga.

Ona nam pomaže da ponovo definišemo šta možemo da uradimo kako bismo pomogli pacijentima. Pacijenti koji su vezani za postelju pate na različite načine, društveno, fizički, emotivno.

Prevoz budućnosti: Ovaj automobil može da leti i ide 300 na sat! (VIDEO) (GIF)

IT stručnjaci i naučnici im uz pomoć virtuelne realnosti pomažu u tome.

Vitrturelni svet pomaže pacijentima zbog toga što im je u njemu prijatno jer ne misle na sopstvenu patnju i mogu da odu na mesta za koja su fizički sprečeni da odu.

Iluzije koje on može stvoriti toliko su jake da zaista mogu umanjiti bol. Istraživači su praćenjem moždanih aktivnosti utvrdili da se na ovaj način bol može umanjiti za 24 odsto nakon samo deset minuta.

Ovo iskustvo je drugačije od gledanja filmova ili slušanja opuštajuće muzike zbog toga što ostavlja iluziju stvarnog kretanja u prostoru i učestvovanja u virtuelnoj realnosti. Ideja je da se izmeštanjem u virtuelnu realnost smanje bol i anksioznost pacijenata i da se na taj način redukuje upotreba analgetika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.