Poboljšani Google Home - od danas raspoznaje više glasova! (VIDEO) (GIF)
Foto: Reuters

unapređena funkcija

Poboljšani Google Home - od danas raspoznaje više glasova! (VIDEO) (GIF)

Google Home možda ima rešenje za dečije "otimanje" uređaja zarad kupovine stvari koje im roditelji nisu dozvolili.
Objavljeno:

Google Home će od sada prodržavati do 6 različitih profila na jednom uređaju i moći će da raspozna glasove različitih korisnika, kompanija je najavila u utorak.

Jedna od najboljih stvari u vezi 'Google Assistant' funkcijom na telefonu je što je veoma personalizovana i lično vaša. Sa Google Home, koji je često deljeni uređaj, može biti teško izbalansirati privatnost i personalizaciju.

Idealno, uređaj daje lične podatke samo ciljanom korisniku, ali i dalje daje osnovne mogućnosti pretrage za sve korisnike.

Sve je moguće: Proverite da li vas slušalice špijuniraju!

Kako bi namestili više-korisničku podršku, korisnici treniraju 'Asistenta' da prepoznaje njihove glasove pomoću Google Home aplikacije. Svaki korisnik takođe može da istreninra Asistenta da raspozna njihov glas preko Google Home aplikacije.

foto: Giphy

Svako takođe može da namesti preferencije sa aplikacijom za funkcije kao što su komunikacija i muzika. Asistent koristi neutralnu mrežu da analizira fraze-okidače "Ok Google" i "Hey Google" kako bi detektovao glasovne karakteristike i onda ih upoređuje sa prethondim unosima.

Amazonov 'Echo' još nije ponudio uslugu za prepoznavanje glasova, mada se priča da rade na tome. Prepoznavanje glasa bi moglo da pomogne kod ''preotimanja'' uređaja, bilo da to rade deca ili brednovi kao Burger King koji pokušavaju da koriste uređaj za reklamiranje.

Funkcija kreće u SAD sada i u narednim mesecima će se proširiti na Veliku Britaniju.

(Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.