Novo iznenađenje: Apple počinje proizvodnju sopstvene grafike!
Foto: AP

budućnost tehnologije

Novo iznenađenje: Apple počinje proizvodnju sopstvene grafike!

Apple planira da prekine saradnju sa kompanijom koja im proizvodi grafičke čipove, te da pokrene samostalnu proizvodnju istih
Objavljeno:

Apple već pravi svoj mobilni procesor za iPhone i iPad, ali izgleda da se ova kompanija polako okreće i ka pravljenju svog grafičkog čipa.

U nedavnom obaveštenju, britanski proizvođač čipova Imagination Technologies je objavio da ih je titan iz Kupertina obavestio da ima planove da se udalji od unajmljivanja trećih strana za proizvodnju grafičkih čipova i da prebaci proizvodnju u svoje pogone unutar dve godine.

BlackBerry menja pravac: Proizvodićemo satove i kućne aparate!

Ovaj manevar podrazumeva da bi Apple razvijao svoj "dizajn grafike da bi kontrolisao svoje proizvode i smanjio buduću zavisnost od tehnologije kompanije Imagination." To bi takođe dopustilo kompaniji da smanji troškove ugovora na prava i licence sa Imagination Technologies.

Ovo stavlja britanskog proizvođača u prilično tešku poziciju jer je Apple razlog za otprilike polovinu godišnje zarade Imagination-a. Rojters javlja da su deonice ove kompanije pale za preko 70 procenata od objave obaveštenja.

foto: Promo/Apple

Prošle godine Apple je potvrdio da razmišlja o kupovini Imagination-a, ali od toga ništa nije bilo. Proizvođač iPhone-a ima, doduše, oko osam odsto udela u ovoj kompaniji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.