Dot je pomerio granice: Napravljen prvi pametni sat za slepe! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Giphy

PROMENILI SU ŽIVOTE

Dot je pomerio granice: Napravljen prvi pametni sat za slepe! (FOTO) (VIDEO)

Različiti uređaji za slepe postoje već neko vreme, ali problem na koji nailaze korisnici je činjenica što oni koriste zvuk. To znači da korisnik mora da stavi slušalice čime je izolovan od okoline
Objavljeno:

Na svetu postoji 285 miliona slabovidih ljudi kojima će život postati mnogo lakši. Kompanija iz Južne Koreje, Dot napravila je prvi smartwatch na svetu sa Brajevom azbukom i on ima sve detalje koji se očekuju od jednog ovakvog proizvoda u 21. veku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dot prikazuje informacije koristeći 4 aktivne dinamične Brajeve ćelije, a korisnici mogu da biraju brzinu kojom se karakteri apdejtuju.

O njoj piše ceo svet: Masako ima 81 godinu i napravila je aplikaciju za Apple! (FOTO) (VIDEO)

Uređaj se povezuje sa smartfonom preko bluetootha i može da primi poruku sa bilo koje aplikacije na servisu - Messenger, uputstva sa Google Maps itd.

Pored toga, korisnici mogu i da pošalju jednostavne poruke koristeći dugmiće sa strane, dok Dot podržava Open API što omogućava bilo kome da napravi ili apdejtuje aplikacije za njega.

Različiti uređaji za slepe postoje već neko vreme, ali problem na koji nailaze korisnici je činjenica što oni koriste zvuk. To znači da korisnik mora da stavi slušalice čime je izolovan od okoline.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.