INSTANT PREVODILAC: Kažite zbogom jezičkim barijerama! (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

NEMA VIŠE ILI - ILI

INSTANT PREVODILAC: Kažite zbogom jezičkim barijerama! (VIDEO)

Aparat po nazivu "ILI" mogao bi da obeleži godinu pred nama

Objavljeno: 16:51h

O, kakvo vreme da se bude živ!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Japanska kompanija ILI nedavno je predstavila svoj prvi hardverski prevodilac, aparat istoimenog naziva, koji vam pomaže da se u nepoznatoj sredini snađete kao domorodac!

Ovaj "prevodilac za poneti" prevodi vaše reči na licu mesta, brzinom od čak 0,2 sekunde. Može da bude korišćen bilo gde, bilo kada, i radi bez interneta. Preporučujemo da ga koristite u direktnoj komunikaciji, gde je ILI pravi magični štapić. Džepni prevodilac ILI vam omogućava komunikaciju sa lokalnim stanovništvom u realnom vremenu.

ILI je izum Takura Jošide koji je inspiraciju za isti dobio iz ličnog iskustva. Rođen i odrastao u Japanu, Jošida se u osamnaestoj godini preselio u SAD kako bi nastavio sa školovanjem. Kako Takura tvrdi, ''nemogućnost da naruči hranu u Tako Belu, pa čak i da izgovori da želi čašu vode'', navela ga je na želju da razvije instant prevodilac koji bi lako razbio jezičke barijere.

Za sada postoje opcije samo za engleski, kineski i japanski jezik, ali iz kompanije najavljuju veću paletu opcija koliko do kraja godine.

(AS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.