Doživi Teslu na mobilnom telefonu: Izložba u virtuelnoj realnosti od sada i na mobilnoj aplikaciji
Foto: Promo

odlična ideja!

Doživi Teslu na mobilnom telefonu: Izložba u virtuelnoj realnosti od sada i na mobilnoj aplikaciji

Aplikacija je kreirana za mobilne i VR uređaje i kao takva, u potpunosti sledi Teslinu viziju u kojoj prostorna i vremenska distanca gube značaj
Objavljeno:

Prva muzejska izložba u virtuelnoj realnosti posvećena Nikoli Tesli, od danas je dostupna i na mobilnoj aplikaciji, na srpskom i engleskom jeziku, kao i putem vebsajta www.doziviteslu.com odnosno www.nikolateslaexperience.com.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Aplikacija je kreirana za mobilne i VR uređaje i kao takva, u potpunosti sledi Teslinu viziju u kojoj prostorna i vremenska distanca gube značaj.

foto: Promo

Saradnjom kompanija Direct Media i Digital Mind napravljen je iskorak u korišćenju tehnologije u edukativne svrhe i kreirana je prva virtuelna muzejska postavka ove vrste u svetu. Ideju Vitomira Jevremovića, da se uz pomoć savremene tehnologije oživi najveći naučnik svih vremena, Direct Media je prepoznala i donirala izložbu Muzeju Nikole Tesle u godini proslave 15 godina uspešnog poslovanja kompanije i 160 godina od rođenja naučnika.

“Putem mobilne aplikacije “Dozivi Teslu” želimo da približimo jedinstveno iskustvo interakcije sa Teslom svim njegovim poštovaocima iz celog sveta koji nisu u prilici da posete muzej. Moderne tehnologije danas umetnost i nauku čine dostupnijima nego ikada i na ovaj način želimo da podsetimo da je deo Tesline doktrine bila upotreba tehnologija za doborbit celog društva.“, kaže Jovan Stojanović, direktor Direct Media.

foto: Promo

Lansiranjem mobilne aplikacije koja se može skinuti preko Google Play ili Apple App Store, izložba “Doživi Teslu” u vrituelnoj realnosti biće dostupna svima na HTC VIVE ili Oculus Rift uređajima, kao i vlasnicima VR-sposobnog telefona ili Gear VR.

“Mi smo kao tim znali sa čime se susrećemo, ali neko ko nikada nije iskusio virtuelnu realnost nema način da zamisli kako će izgledati kada vam se Nikola Tesla lično obrati. Sticaj srećnih okolnosti je to da je tehnologija za VR stasala baš u godini kada se obeležavala 160. godišnjica od Teslinog rođenja i da nam se pružila ta neverovatna prilika da baš sada uradimo jedan od prvih VR muzeja na svetu.”, Izjavio je Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind-a.

foto: Promo

Kako izgleda stajati pored Tesle u njegovoj hidrocentrali na Nijagarinim vodopadima, asistirati mu u Kolorado springsu ili na platfotmi tornja na Long Ajlendu, kakva je bila Teslina soba u čuvenom hotelu “Njujorker”, a kakva njegova vizija budućnosti? Ovi prizori su deo izložbe u virtuelnoj realnosti koja se može doživeti u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, a od danas i putem mobilne aplikacije http://www.doziviteslu.com/#aplikacija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.