PRODAJA GIGANTA: Yahoo ide u istoriju!?
Foto: Reuters

DOŠAO JE I TAJ DAN

PRODAJA GIGANTA: Yahoo ide u istoriju!?

Internet gigant i zvanično prestaje da postoji, nakon prodaje kompaniji Verizon. Novo ime kompanije biće Altaba, a dosadašnja izvršna direktorka Marisa Majer podnosi ostavku.
Objavljeno: 16:45h

Izgleda da će Yahoo, jedna od najpoznatijih internet kompanija, prestati da postoji. Verizon je službeno kupio konkurenta za 4.8 milijarde dolara, a novi finansijski izveštaji iz kompanije ukazuju na detalje onoga što će se dogoditi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ta prodaja je uključila Jahuov operativni posao, ali nije uključivala veliki komad kineske stranice Alibaba koja se bavi e-trgovinom. Takođe, nije uključivala mnoge druge delove kompanije, pogotovo deonice kompanija baziranih u Aziji i patente koji nisu predstavljali jezgro firme. Ono što je preostalo, prema papirologiji koja je sada predata, biće pretvoreno u investicijsku firmu zvanu Altaba.

foto: Reuters

Otkazi u odboru

Veličina odbora će biti smanjena na pet direktora, a mnogi ljudi na visokim položajima će otići, uključujući direktorku Marisu Mejer i suosnivača Jahua, Dejvida Filoa, koji najverovantije neće ostati u novoj Verajzonovoj ekipi. Razlozi odlazaka, kako navode, ne leže u neslaganju sa kompanijom.

foto: AP

Kupovina Jahua nije prošla glatko. U jednom trenutku, nakon otkrića hakerskih upada u Yahoo mejlove, činilo se kako se Verizon predomišlja oko kupovine.

Yahoo je inače drugi veb gigant koga je kupio Verizon. U 2015. Verizon je platio 4.4 milijarde za AOL, prenosi Ars tehnica.

(Espreso.co.rs / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.