4 IT veštine koje će najviše biti na ceni u 2017. godini
Foto: Giphy

NAPLATITE ZNANJE

4 IT veštine koje će najviše biti na ceni u 2017. godini

Ovo su neke od najtraženijih veština za kojima će poslodavci tragati i u 2017. godini, a koje i vi možete uspešno da savladate.
Objavljeno:

U potrazi za odgovorom na pitanje šta tačno poslodavci traže, LinkedIn je analizirao milione podataka u procesu regrutacije koji se odvijao protekle godine na ovoj mreži. Dok su neka poslovna znanja u međuvremenu zastarela, podaci istraživanja pokazuju da su IT veštine uveliko tražene i da će ovaj trend biti vodeći u svakoj oblasti rada i narednih godina. Ovo su neke od najtraženijih veština za kojima će poslodavci tragati i u 2017. godini, a koje i vi možete uspešno da savladate.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Programiranje

Digitalno doba utiče na transformaciju gotovo svakog biznisa, bio on mali, srednji ili veliki. Kompanije sve više uviđaju potrebu da predstave svoje proizvode i usluge online putem web sajtova, upravljaju svojim bazama podataka, i unaprede svoje poslovanje implementacijom najmodernijeg softvera. Ovakve zahteve ispunjava profil web developera, zbog čega je web development visokotražena, ali i plaćena veština, što potvrđuje i istraživanje LinkedIna, gde je potražnja za ovim zanimanjem porasla u odnosu na prethodnu godinu.

2. Web dizajniranje

Pošto online interakcija sa kupcima zahteva jednostavnost, kreativnost i funkcionalnost, jedno od zanimanja koja pokazuju porast u popularnosti je i user interface design. UI dizajneri su zaslužni za to da sajtovi vizuelno dobro izgledaju, a uz to budu efikasni i prilagodljivi potrebama korisnika, te su zbog toga neophodni svakom preduzeću koje radi na svom online prisustvu. Oni koji se usavrše u ovom domenu web dizajna ne samo da neće brinuti o svom zaposlenju u godinama koje predstoje već će biti i izuzetno plaćeni, što web dizajn stavlja u vrh liste najboljih profesija današnjice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.